Studio Speld

Serieus album Feestteam valt niet in smaak bij fans

Fans zijn flink verrast door het nieuwe album van het Feestteam. De plaat, ‘In de ogen van mijn ongeboren dochter’, is serieuzer dan hun eerdere werk, en daar is niet iedereen even blij mee.

“Bij nummers als ‘Shirt uit en zwaaien’ gaat het publiek altijd helemaal los”, vertelt de ene helft van het Feestteam, Stan, licht geïrriteerd. “Maar als ik ‘Het mooie aan onvoorwaardelijke liefde’ begin te zingen, zie ik gewoon dat het ze niet bevalt. Mensen praten er ongegeneerd doorheen. Terwijl ik mij zo kwetsbaar opstel.”

Eerder deze week, op een schuurfeest in Vlist, ging het mis. “Ik nam net plaats achter de vleugel om te beginnen aan ‘Een trage, pijnlijke strijd’, toen iemand een biertje op me gooide. Hij wilde liever ‘de hele tent gaat als een jojo’ horen. Maar dat was 2017. Dat is gewoon niet meer wat het Feestteam is. We willen laten zien dat we gegroeid zijn.”

Frank, de andere helft van het Feestteam, maakt zich zorgen over aankomende maanden: “Het après-ski-seizoen komt eraan en het is maar afwachten hoe onze plaat gaat vallen in de Brückenstadl in Mayrhofen. Dat kan vrij kritisch publiek zijn. Hopelijk kunnen ze een ballad over mijn verloren jeugdliefde Francien waarderen. Het is een heel gelaagd nummer, met die prachtige kopstem van Stan.”

Frank droogt zijn ogen met de mouw van zijn regenboogpak. “Soms denk ik, ze komen alleen maar om te feesten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *