Studio Speld / Shutterstock / Wikicommons

Klaas Dijkhoff wil eerste VVD’er worden die in een proefballon rond de wereld vaart

Klaas Dijkhoff wil de eerste VVD’er worden die in een proefballon rond de wereld vaart. Dat zei de fractievoorzitter van de partij afgelopen weekend in een toespraak op het partijcongres. De tocht staat in principe gepland ‘ergens in het voorjaar’.

Dijkhoff wil met de proefballonvaart aandacht vragen voor een van de kernwaarden van de VVD: het roepen van stoere dingen. “Drammers aan de ene kant en extremisten aan de andere kant trekken alle aandacht met hun geschreeuw”, vertelt Dijkhoff. “Ik zou met deze ballonvaart graag laten zien dat ook bij partijen die normaal gesproken de mond vol hebben van redelijkheid genoeg mensen rondlopen die bizarre voorstellen doen die helemaal niet uitvoerbaar zijn.”

De ballon van Dijkhoff zal van onder tot boven worden versierd met onpraktische ideeën. “Harder straffen in achterstandswijken, demonstratieverboden, blanke vla een andere naam geven. Het komt er allemaal groot op te staan. En helemaal onderin zetten we ‘geinig toch’. Mensen moeten wel snappen we bij de VVD veel zelfspot hebben. Nee geintje.”

De kroonprins van de VVD is van plan zijn recordpoging live uit te zenden via Facebook. “Dan kan ik mijn volgers meenemen naar ijdele hoogten, waar de grondwet niet meer geldt en alles wat ik zeg meteen doodvalt. Uiteindelijk hoop ik er mijn ambitie mee te verwezenlijken dat niemand mijn voorstellen ooit nog serieus neemt. Alle zigeuners moeten in Sittard gaan wonen! Wacky tie friday voortaan op woensdag! Geen vegetarische snacks tijdens het Suikerfeest!”

Bang om te een crashen is Dijkhoff niet. “Als het mislukt, kan ik altijd bij Pauw aan tafel komen uitleggen dat het maar een proefballonnetje was.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het begon leuk, jammer dat ik het artikel verder niet heb kunnen lezen doordat de tekst steeds verschoof door de advertenties…..

Reageer
gravatar

Groen Links is eveneens begonnen als proefkonijn in een ballonnetje. Dat was voordat het groene wetenschappelijk proefkonijnenbureau ontdekten dat ballonnen schadelijk zijn voor het milieu van Groen Links. Vorige week dus.