Shutterstock/Door Kaspars Grinvalds

Nieuwe anticonceptie-app geeft pushmelding als man zich moet terugtrekken

InterApptus: de mannelijke tegenhanger van de ovulatie-app

Condooms zijn steeds minder populair en de pil steeds moeilijker verkrijgbaar. Veel vrouwen stappen dus over op een menstruatie-app als anticonceptiemiddel. Maar waarom zou de verantwoordelijkheid alleen bij de vrouw liggen? Met de nieuwe app InterApptus hebben mannen nu ook zeggenschap over hun zaad.

De app is aangesloten aan een gezondheidsapp die het hartritme meet en werkt op basis van ingevoerde data, ranking van de bedpartner en geluidssensoren. Via push-notificaties laat InterApptus weten wanneer je ‘m eruit moet floepen.

“Mannen zijn juist het meest vruchtbaar op het moment dat ze ejaculeren.”

“Natuurlijk ben je in the heat of the moment niet altijd aan het opletten wat een goed moment is om je terug te trekken”, legt app-onwikkelaar Evan McSimon uit. “En dat terwijl mannen juist het meest vruchtbaar zijn op het moment dat ze ejaculeren. Met InterApptus kan je zorgeloos van seks genieten omdat je weet dat je een seintje krijgt op het moment dat je bijna klaarkomt.”

De eerste pilotgebruikers reageren enthousiast over het gebruik van InterApptus. Marianne (28): “Vroeger wilde ik alles in de hand houden door de pil te nemen of een man te overtuigen dat hij een condoom moest dragen. En als je een afspraak maakte dat hij zich terug zou trekken moest je er maar op vertrouwen dat hij dat ook op tijd zou merken. Maar nu gewoon op tijd een melding krijgt hoef ik me geen zorgen meer te maken.”

Ook InterApptus-gebruiker Dave (26) is positief: “Voor mij werkt het heel goed. Sinds ik de app gebruik, is nog maar één scharrel zwanger geworden. Misschien dat-ie toen op stil stond ofzo.”

Overweeg jij ook InterApptus te gebruiken? Dan nog een kleine tip: “Zorg dat je telefoon niet te dicht bij je ligt als je bijna klaarkomt, want de trilling van de melding zou wel eens net het laatste zetje kunnen geven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

McSimon heeft (het idee van) deze app van mij gestolen! Mijn SchlaffiApp is een maand eerder gebouwd en verspreid en werkt beter!

Data en rankings zijn niet nodig. De camera en de microfoon zijn voldoende. Hang je telefoon op aan het hoofdeinde of plaats deze ergens met zicht op de plek van de daad. De opgenomen film wordt live geanalyseerd en voor het hoogtepunt wordt een foto getoond van Donald Trump.

Voor degenen met een sterke maag en toch door blijven stoten komt dan een tweede foto tevoorschijn: Paul de Leeuw. Intern onderzoek toont aan dat 99,9% daarna stopt. De laatste 0,1% houdt het ook niet vol na de laatste foto: Sylvana Simons.

SchlaffiApp houdt rekening met uw privacy! Het gemaakte filmpje wordt bewaard in onze cloud beveiligd door het bedrijf bekend van hun goede service aan bekende sterren als Paris Hilton, Patircia Paay en Laura Ponticorvo!

SchlaffiApp: Don’t be a Daddy!

Reageer