Studio Speld / WikiMedia Commons & Shutterstock

Klaas Dijkhoff opent burgerrechten-gigant op industrieterrein

'Grondrechten: OP=OP'

Liefhebbers van burgerrechten opgelet! Tussen de tapijtenzaak en de Škoda-dealer is vanaf vandaag een burgerrechten-gigant feestelijk geopend. Klaas Dijkhoff kwam persoonlijk naar het industrieterrein om de eerste klanten te ontvangen.

“Ja, je hebt hier het recht te demonstreren, recht op vrije meningsuiting, we hebben een heel mooi rechtje van gelijke behandeling”, zegt Dijkhoff terwijl hij geïnteresseerden bekertjes glühwein en een folder in de hand drukt. “Nergens goekoper. Hier kijk maar”. “Grondrechten: OP=OP” staat er in de folder, en “Publiek debat – goedkoper kan niet!!!”

“Het is hier altijd stunten geblazen!”, zegt Dijkhoff onder een boog van ballonnen. “Prachtige meningsuitingen die je in de binnenstad niet zomaar gaat vinden. Tenzij jij een plek weet, dan moet je me maar bellen. Maken we een mooi dealtje samen.”

Een gezinnetje kijkt geïnteresseerd naar een recht op deelname aan het culturele leven. “Hebben jullie deze ook voor andere kleuren?”, vraagt de vader. “Ik wil dat de extremen respecteren dat ze de uitzondering zijn. Dat de meeste mensen Sinterklaas niet willen laten verstoren. Wij willen gewoon het feest terug”, antwoordt Dijkhoff joviaal. “Nee, helaas niet meer leverbaar.” Hij slaat de man op de schouder. “Maar weet je wat: voor jou zal ik toch een uitzondering maken. Vandaag is het een beetje feest. Als je deze meeneemt geef ik jou vijftig procent korting. Schrijven we geen bonnetje. Mooi toch?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Speciaal komen mensen uit alle uithoeken vam de wereld naar Nederland om burgerrechten te kopen. Dan kan je een groot deel van de politieke vluchtelingen op die manier met een big smile terug naar Somalië en omstreken sturen.

Reageer
gravatar

Opvallend dat de meeste mensen het hebben over dingen die voorbijgaan, dat ‘het over’ is omdat ze zelf irrelevant zijn. Zo ongekend stom zitten ze in elkaar. Hypocriet veronderstelt nog te veel bewuste keuze. Dat niveau is er nog niet.
De bouw.

gravatar

Op Nieuwerkerk hebben we nu Aldi en Jumbo bij elkaar.
Woon-werk kavels aan de andere kant van Nieuwerkerk.
‘Lint’bebouwing. Makelaars.
En natuurlijk Omoda dat heel Schouwen-Duiveland beheerst.
Je schoenen lopen.

gravatar

Het is oké Cretin, het gaat niet over jou.
Laat nu even de computer van je moeder.
(Die griffo’s zijn nogal laf. Sorry.)
Leuke tekst, Plasman. Didactisch. Jij hebt gewonnen, zoon.

gravatar

Sinds maxima op bezoek was, loopt Iedereen daar met het logo van O’moda (schoenenzaak met supermagazijn) om duidelijk te maken dat ze modieus zijn.
Allemaal griffo’s ( = gereformeerd).

gravatar

Enkele spelers in dit drama.
Boogert is een bouwbedrijf dat plotseling een geheimzinnig, enorm soort kantoor bouwt aan de rand van Oosterland. Met zijn naam in koeienletters in de tuin, megalomanie.
Eerst moet museumboerderij Goemanszorg een nieuw dak krijgen, maar het dak mag er niet zomaar nieuw op gezet worden. De hele ouderwetse boerderij wordt verbouwd tot iets nieuws. Terwijl Ria Geluk nog gelauwerd door de vroegere koningin, van het watersnoodmuseum, voorzitter is.
Daarna komt er een de omgeving uitvloekend, glazen huis bij Viane bij een schelpstrandje aan de Oosterschelde. De opdrachtgever overlijdt voor het af is. Niemand weet hoe er een vergunning voor gegeven kon worden. Er wordt gezegd dat hij familie was van Boogert en dat hij bij de gemeente zat. Tegelijk ontstaan de plannen voor huizen op het strand van Schouwen (en daarna van heel Nederland) en in de Grevelingen op een Brouwerseiland. Er wordt gewoon doorgedouwd in de duinen om de bouw op gang te houden, voor de economie, ondanks de vele protesten.
De afbraak van goedkope huurhuizen loop synchroon aan de bouw van kapitale huizen voor zichzelf.
Aan de oostkant op Duiveland bij Sirjansland worden kassen gebouwd, en oostelijk van het eiland aan de Philipsdam een enorm windmolenpark met flikkerlichten voor het toeristenluchtverkeer. Je ziet ze al vanaf de vanaf de namiddag vanaf de kust van Westenschouwen.
Omoda is een enorm schoenenmagazijn aan de rand van Zierikzee, zwart/grijs, van schoenenzaak Verton uit Nieuwerkerk. Ontworpen door Erik van den Bos uit Bruinisse. Beiden griffo.
Bru.Nu is een advertentiesite, van de ondernemersvereniging van Bru, die zich voordoet als nieuws.
De enorme nieuwe voetbalvelden, sportterreinen en de nieuwe jachthaven passen in datzelfde beeld.
Eva Kuit is iemand ook in dezelfde sfeer die een mediaopleiding geeft aan Haagse politici. Getrouwd met een ex-directeur van de NOS.
Allemaal dezelfde kliek.
Sinke Komejan is een makelaar.

gravatar

Ik kreeg laatst nog een bonnetje van de chauffeur van lijn 350 tussen Haarlem en Schiphol. Ik mocht het alleen niet verder vertellen, anders zou dat hem z’n carrière kosten.

gravatar

Van bevoegde, doch welingelichte BuZa-zijde, werd ons off-the-record onthuld dat de kroonprins, dé Grote Voorman van de Mensenrechten in Saoedi-Arabië, er op staat dat aan schatrijke Saoedische belastingvluchters, asiel, voorrang bij huisvesting in de Amsterdamse Goudkust en recht op vrije meningsuiting moet worden toegekend. Anders kunnen onze handelsbelangen in de regio ernstige schade lijden en zou de oliekraan (zoals in 1973) wel weer eens kunnen worden dichtgedraaid. De eerste familie die hier hun intocht hield, klaagt nu over een gebrek aan passend vermaak. Men mist vooral de rituele wekelijkse ophanging van homo’s op een marktplein. MP Mark Rutte heeft de Saoedische regering toegezegd zich persoonlijk met de Amsterdamse burgermoeder in verbinding te stellen om deze omissie z.s.m. ongedaan te maken. S.A. heeft daarop toegezegd haar ambassadeur weer het Hollandsche Veld in te sturen