Youtube.com / Minister-president Mark Rutte

Rutte: ‘Trots hoe samenleving Zwarte Pietenkwestie zelf oplost’

Premier Mark Rutte heeft de Nederlandse samenleving gecomplimenteerd. Hij is trots hoe zij zich opstelt in het Zwarte Pietendebat.

“De Nederlandse samenleving heeft laten zien hoe je een ingewikkelde maatschappelijke kwestie zelf in alle rust en onredelijkheid oplost. Mijn complimenten! Jullie bewijzen maar weer dat jullie de politiek of mijn moreel leiderschap niet nodig hebben.”

Rutte had de Nederlandse samenleving eigenlijk pas willen complimenteren als Sinterklaas niet meer in het land was, maar hij kon niet meer wachten. “Ik ben zo trots, dat moest ik gewoon even kwijt.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een euforisch gevoel zal zich van mij meester maken wanneer de samenleving Mark Rutte oplost. Nog geweldiger zou het zijn dat die club waar ‘ie lid van is wordt verboden en aangemerkt als criminele organisatie. Plukze!

Reageer
gravatar

Sorry, maar de ZwartePieten discussie is niet echt een kinderfeest. Noch bedoelt voor kinderen, noch een feest.

gravatar

Maar het gebrek aan morele leiderschap van Rutte en het daaruit ontstane zelfredzaamheid is wel ten koste gegaan van de Hollandse koopmansgeest!

Nu hebben Jerry, Jenny en hun kornuiten hun geld niet aan (commerciële) huurknokploegen besteed.

Je trots is ongepast in deze non-Neoliberale situatie, Mark!

Reageer
gravatar

Sint en Piet hebben besloten om Nederland vanaf 2019 zorgvuldig te gaan ontwijken nu de dividendbelasting niet wordt afgeschaft. We verzenden de kadootjes vanaf nu wel vanaf de kanaaleilanden en blijven lekker thuis in Madrid van het mooie weer genieten, aldus de Sint.

Reageer
gravatar

Na de traditionele afwijzing van mijn eerste Nederlandse versie, nu dan maar de semi-Angelsaksische versie, die bekt beter, you know? All in all was het toch al a bit premature en grossly overrated om Santa Claus in de categorie ‘Multinationals” te plaatsen. Goed; hij heeft inderdaad geoliede netwerken binnen de VVD van Mark Rutte, in het penthouse van Alexander Pechtold, binnen onze Belastingdienst (fondsenverschaffer voor gans Oost-Europa) en Postbus 51, de Curie van het Vaticaan, right in de balls-comfortzones van Erdogan en de Kroonprins-executeur van Saoedi-Arabië, rond oud-vorstin Fabiola en in kringen van van overheidswege erkende belastingontduikers. Maar Sinterklaas gaat door tot het gaatje. Nederland acht zich op historische gronden verplicht deze recidiverende belasting-vluchter asiel te verlenen in de cruciale eerste week van december. Soit; aan carnaval en Prinsjesdag valt ook niet te tornen. Wiemersma deelt hier m.i. onterecht een Zwarte Piet uit..

gravatar

Kunnen we ook beginnen over de sinterklazenkwestie? Door Sinterklaas denkt men dat alle heiligen kindervrienden zijn en van alle kinderen houden en dat is zo discriminerend voor heiligen die niet van kinderen houden

Reageer
gravatar

Zet mensen neer waar ze het minst geschikt zijn.
Immers dat waar mensen het minst geschikt voor zijn is waar ze de meeste ambitie hebben.
Grote mensen in een klein land zijn kleine mensen.

gravatar

Omdat je ze in hun eigenliefde niet zo geil vindt als ze gewend zijn?
Ze zijn zo dom dat als ze bevoordeeld worden ze zich nog gediscrimineerd voelen.
Ja het zijn inmiddels ook volledige allochtonen.

gravatar

Dag Sinterklaasje,
dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet.
Dag Sinterklaasje,
dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied.

gravatar

De rassen uit Azië die om hun zwakkere fysiek populair zijn geworden als geil in de zin van het zwakkere geslacht, kennen beter dan de houterige Hollander die daardoor qua sekse in verwarring is geraakt, de tactiek van de hinderlaag die nu het Nederlandse politieke klimaat typeert.