Flickr / Steve Wilson / cc

We hebben deze man gekozen om klimaatverandering te representeren zodat we een gezamenlijke vijand hebben

Dit is Klimaatverandering. Een man die eigenlijk Pieter heet en die we hebben ingehuurd om een gigantisch wijdverspreid fenomeen te representeren. Op die manier kunnen we ons makkelijker gezamenlijk inzetten om die klootzak tegen te gaan.

Klimaatverandering heeft dit jaar in de Cariben en Azië al duizenden mensen vermoord en hij hongert ook nog eens kleine ijsbeertjes uit. En pas maar op! Want Klimaatverandering komt deze kant op. Wij zijn misschien nog net veilig, maar die smeerlap gaat vast met zijn vieze tengels aan onze zonen en dochters zitten. Want degenen die zich het slechtst kunnen verdedigen pakt-ie het liefst. Zo rolt Klimaatverandering.

Klimaatverandering heeft bovendien geen greintje respect voor onze tradities. Elfstedentocht? Vergeet het maar. Zeeland? Ziet-ie liever zo snel mogelijk verdwijnen. Lekker in de zon liggen bakken? Als het aan Klimaatverandering ligt kan je de kanker krijgen. Wat één man wel niet allemaal kan verzieken. Klimaatverandering: wat een lul.

Het is misselijkmakend dat we hem gewoon zijn gang laten gaan. Het liefst zouden we Klimaatverandering natuurlijk een kogel door z’n kop jagen, maar dan zouden we ons verlagen tot zijn niveau. We moeten doen waar Klimaatverandering een enorme hekel aan heeft: heel weinig CO2 uitstoten en zuinig zijn met grondstoffen en water. Je kan hem heel boos maken als je niet elk jaar voor een paar honderd euro naar de Dominicaanse Republiek vliegt. Minder vlees eten – je zou z’n gezicht eens moeten zien.

Het aller-, allerergste dat we Klimaatverandering kunnen aandoen is als de politiek en het bedrijfsleven hun verantwoordelijkheid nemen. Als we het voortbestaan van de planeet niet langer laten afhangen van individuele keuzes maar de maatschappij zo inrichten dat ons collectief welzijn op de lange termijn prioriteit krijgt, dan houdt Klimaatverandering voortaan zijn gore bek wel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De “klootzak” Klimaatverandering is niet makkelijk te bestrijden. Inmiddels zijn steeds meer Don Quichots zonder subsidie tegen lelijke, peperdure, superhoge windturbines aan het strijden. Nu nog vergeefs, maar eens komt men er achter dat alleen mijn familie samen met mijn schoonfamilie de strijd tegen Klimaatverandering kunnen winnen.

Reageer
gravatar

Thank you for this honorable recommendation. I will take on this great task of helping the world to the philistines full of (fossil) energy.

Vertaling Gert Timmermans:

Ik dank u voor deze eervolle aanbeveling. Ik zal deze geweldige taak om wereld naar de filistijnen te helpen vol (fossiele) energie op mij nemen.

gravatar

Utrecht heeft al eeuwenlang een reputatie op het gebied van homofilie. Daarom werd het woord ‘homofilie’ vervangen door ‘hemofilie’.

gravatar

Bij de vrede van Utrecht zou sodomie welig hebben getierd.
Door de hele Republiek bestond een netwerk van homoseksuele relaties.
De calvinistische inwoners namen hier aanstoot aan.
Het was meer iets van buitenlandse diplomaten.
De vervolging van homo’s in de achttiende eeuw begon met ontucht in de Domtoren.
Er staat een monument om dit te gedenken.
Utrechtenaar werd later Utrechter.