Shutterstock / Brad McPherson

Werkloosheid VS nog nooit zo laag geweest maar de omgeving van Trump merkt daar niets van

De werkloosheid in de Verenigde Staten is sinds 1969 niet meer zo laag geweest – een feit dat breed wordt uitgemeten door Donald Trump. Maar lang niet alle Amerikanen profiteren mee van de bloeiende arbeidsmarkt. Vooral de omgeving van Donald Trump merkt weinig van de lage werkloosheid.

“Ze kunnen daar in Washington wel zeggen dat de banen voor het oprapen liggen, maar daar merken we hier in Washington niets van”, zegt Jeff (72), een minister van Justitie die onlangs zijn baan is kwijtgeraakt. “Als ik Trump hoor opscheppen over de werkgelegenheid vraag ik me af: waar heb je dat vandaan? Ik zou die man graag een keer van dichtbij spreken, maar ja, dat kan niet meer.”

Rod (53) heeft nu nog werk, maar vraagt zich af hoe lang nog. “Ik ben sinds vorig jaar onderminister van Justitie bij een grote nationale overheid. Ik heb sindsdien de ene na de andere zien vertrekken. Vraag het de man op straat en ze zullen je met droge ogen vertellen dat de arbeidsmarkt er nooit beter voor heeft gestaan, maar daar kopen wij in het centrum van de macht niets voor.”

Ook Robert (74) zit al lange tijd op de schopstoel. “Het probleem is niet dat er te weinig werk is. In mijn sector – het onderzoek doen naar zware misdrijven door de president en zijn omgeving – is er meer te doen dan ooit, maar er is weinig baanzekerheid. Mijn voorganger is zonder duidelijke redenen ontslagen en mijn baas heeft meer dan eens geïnsinueerd dat hij mij eigenlijk te duur vindt. Maar dat is geen reden om bij de pakken neer te zitten. Desnoods begin ik voor mezelf. Er is genoeg te onderzoeken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een fake news! Waardeloos onderzoek! 3 mensen geïnterviewd en dat dan presenteren als de waarheid. Goede journalistiek is diepgaand onderzoek!

Neem een voorbeeld aan mij! Als gewone man, opgegroeid in een normale wijk, heb ik hard moeten werken om succesvol te worden. En het is mij gelukt! Ik ben nu President of the US!

Toen ik begon, leerde ik een belangrijke les: “Listen to your boss!” Als je niet doet wat je baas wilt, dan zit je zo thuis! (You’re fired!)

Reageer