Wikimedia Commons / MB298

Trump: ‘Als je niet mocht stemmen, moet je ook niet zeuren’

Gedupeerde minderheden verliezen recht om te klagen

Uit Amerika druppelen berichten binnen over restricties waardoor mensen die bij een minderheid horen niet konden stemmen bij de tussentijdse verkiezingen voor het Congres. President Donald Trump is niet onder de indruk van de klachten: “Als je niet mocht stemmen, moet je achteraf ook niet gaan zeuren dat het beleid je niet bevalt.”

Veel Afro-Amerikanen en andere minderheden waren de dupe, omdat door nieuwe wetgeving plotseling stembureaus in achterstandswijken waren opgeheven of kiezers van de kieslijst waren verdwenen. Trump: “Wie niet de moeite neemt om even tevergeefs naar het stembureau te gaan, verliest ook zijn recht om te klagen over de uitslag.”

Ook kiezers die door gerrymandering een nutteloze stem uitbrachten, hebben volgens de president geen recht van spreken. “Dan moet je vooral in de spiegel kijken. Waarom breng je een zinloze stem uit als je ook op de Republikeinen kon stemmen? Ik snap dat niet.”

Trump heeft dezelfde boodschap voor de rest van de wereld: “Als je geen Amerikaans staatsburger bent, moet je ook niet mekkeren over mijn buitenlands beleid.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Grappig dat koper na verloop van tijd groen uitslaat. Komt er meer groen op straat, dus eigenlijk wel positief.

gravatar

Eigenlijk is stemmen iets van de blanke man.
Maar.
In Zuid-Afrika is er nu een democratie, de verhoudingen liggen er honderd procent zwart-wit, 9 op 1 of zo. Als de verhoudingen zo liggen zal er ook een democratie in de VS komen.

Reageer
gravatar

U krijgt deze van mij gratis, en daarna hoeft u nooit meer terug te komen.
Trouwens waarom emigreer je niet als je zo’n kritiek hebt op dit land, Clio Cut.

gravatar

Spot on!

(afzender : xi jing ping)

U kent me wel, die vriendelijke kijkende leuke Chinese meneer die door die gemene meneer Trump afgezeken wordt! En die helemaal gelijk heeft dat mensen in een land als China eigenlijk helemaal geen stemrecht horen te hebben. Gelijk heb je XI! En met een beetje hulp van de Neo Marxisten uit Amsterdam kunnen we wellicht een nieuwe culturele revolutie beginnen! tegen Zwarte piet en ander soort wereldwijd onrecht enzo.

Reageer
gravatar

een engels woord fonetisch uitschrijven en dan een zogenaamde grap daarover maken, die geen enkele toegevoegde waarde heeft bij de grap in het artikel. Er zijn mensen die dat grappig vinden.

Maar dat is het niet.