Studio Speld / NPO

Taakstraf Dave Roelvink bekend: 40 uur op date met Lisa uit First Dates

Straffen rechters te streng?

Een pittige uitspraak in de zaak tegen Dave Roelvink. De BN’er heeft een taakstraf van 40 uur gekregen, die hij moet uitvoeren door op date te gaan met Lisa uit First Dates.

Roelvink werd veroordeeld voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Volgens de rechter krijgt hij tijdens zijn taakstraf de kans om zijn zonden te overdenken. “Een geldboete maakt op u waarschijnlijk geen indruk. Hopelijk beseft u tijdens bijna twee dagen aan een tafeltje met de dochter van Satan wat u heeft gedaan.”

Lisa staat ons tussen het martelen van twee knaagdieren door te woord. Zij is voorzichtig positief over de date: “Ugh, wat moet ik met zo’n jongen? We hebben helemaal niks gemeen. Ik ben bijvoorbeeld een harteloos secreet, en hij is een roekeloze idioot. Waar moeten we het dan 40 uur lang over hebben samen?”

De straf roept de vraag op of rechters in Nederland niet te streng straffen. Op Twitter werd de hashtag #FreeDezoonvanDries al snel populair. “Natuurlijk is het niet goed wat hij heeft gedaan, maar ik had tien jaar cel eigenlijk wel voldoende gevonden.”

 

Het jaaroverzicht van De Speld 2018: Een Jaar’ , met een voorwoord dat van Dave Roelvink had kunnen zijn, is nu te koop!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gijs, als jij wist hoeveel niet-erkende, dus niet alimentatie-plichtige nakomelingen er al door de Gebroeders Roelvink zijn verwekt, zou je de vraag niet hoeven stellen.

gravatar

Diep tragisch, het lot van deze jonge god Roelvink. Met vader, moeder en broeder één week van 09.00 tot 17.00 uur in de ‘Geen cent te makken-show’ als financieel sub-modaal marginalen-gezin. Goedbetaald natuurlijk. Talloze kijkers zien deze paradox natuurlijk graag over het hoofd, fake-news, maar dat kan ze geen moer verdommen. ‘t Is immers een tv-format. Gisteren is Dave opnieuw betrapt op -onder invloed- wezenloos hard (180 km. p.u.) over de A-10 te vuurpijlen. Hij moest in de tunnel worden klemgereden; passend ritueel voor deze recidiverende cultuurdrager.

Reageer
gravatar

Het is toch een beetje schizofrene toestand bij die Roelvinkjes: enerzijds het spel als bijstandsgezin, anderzijds het smijten met geld voor snelheidsboetes en het opzettelijk beschadigen van politiewagens. Hier wordt duidelijk hoezeer Neerland’s tv-publiek in snel tempo verachterlijkt en format-bedenkers geen ethische grenzen meer kennen. Vrij naar Barrie Stevens: “Voowal zo doowgaan!”

gravatar

Lastig, ik snap niet meer waar ‘ze’ heen willen met die jongeren.

Aan de ene kant willen ze spijbelende jongeren gaan ‘helpen’.

Aan de andere kant is de jongerenhulpverlening veel te duur en word het veel te makkelijk ‘voorgeschreven’.

Wat moet we/ze nou?!

#weetHetNietMeer

Reageer
gravatar

Genderneutraliteit? Kom nou! Van Dave R. circuleren op internet nog erkende grafische “proeven van bekwaamheid” m.b.t. eenduidig heteroseksuele inspanningen. Video-opnamen die tijdens het proces wegens huisvredebreuk nog juridisch beschreven werden.