l i g h t p o e t / Shutterstock.com

Ontroerend: ontmoeting met vage kennis leidt tot gemoedelijk knikje

‘Op zo’n moment leer je wie je echte vage kennissen zijn’

Een ontroerend weerzien voor Anna van Gent. Op het station liep ze een oude vage kennis tegen het lijf en begroette hem met een knikje. Robert bleek na al die tijd nog steeds dezelfde neutrale gevoelens voor haar te hebben: hij knikte terug en liep daarna door.

“Toen hij me herkende fronste hij zijn wenkbrauw en maakte hij een aanzet van wat een glimlach had kunnen worden”, vertelde Anna. “Alsof hij wilde zeggen: ‘Wij weten van elkaars bestaan af en dat lijkt me voldoende.’ Daarna ging ik door met waar ik mee bezig was: een beetje doelloos heen en weer lopen omdat mijn trein er nog niet is.”

“Ik kan me sinds we samen een cursus theatersport hebben gedaan niet meer voorstellen hoe het is zonder Anna in de uiterste periferie van mijn sociale leven. Dat ze totaal niet zit te wachten op plichtmatige vragen over haar kinderen, daar hoeven we geen woord aan vuil te maken”, legt Robert uit. “Ik weet trouwens niet of ze kinderen had. Volgens mij was Emma degene met kinderen.”

Anna kijkt met lauwwarme gevoelens op de ontmoeting terug. “Het is op dit soort momenten dat je leert wie je echte vage kennissen zijn.”

Heb jij altijd al het gevoel dat je meer bent dan een lezer van De Speld? Dan is nu het moment om die relatie te bezegelen. Word officieel een Vage Kennis van De Speld!

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo’n vage-kennisschap kan toch nog fors concrete herrinneringen bevatten. Meestal heb ik zoiets van ‘ ken ik jou niet ergens van?’ Gelukkig kan ik me tegenwoordig redelijk beheersen om dan ook expliciet die vraag in de mond te nemen.

Reageer
gravatar

Hallo verslaggever Mensen,

ik verwacht een rectificatie van jullie. Ik heb tijdens ons gesprek duidelijk genoeg gezegd dat ik Loes Gent heet en wat schets mijn verbazing? Ik wordt hier Anna van Gent genoemd. Robert heet ook geen Robert, maar Matthijs. Bovendien hadden wij voordat we het bed indoken een geanimeerde conversatie.

Maar ja, dat was natuurlijk weer niet sensationeel genoeg voor de redactie.

Reageer
gravatar

hey, ik ken geen Anna van Gent. Maar ik had wel net op het station een knikje van haar gehad. Zou ze denken dat ik een vage kennis ben van haar in plaats van zomaar iemand?

Reageer