Joseph Sohm / Shutterstock.com

Amerikaan innerlijk verscheurd door moeilijke politieke keuze bij midterm-verkiezingen

Komende week gaat Amerika naar de stembus voor de midterm-verkiezingen. Welke partij gaat de meerderheid krijgen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden? De race is ongekend spannend. De Texaanse kiezer Jay Daniels vertelt over zijn innerlijke verscheurdheid betreffende de aanstaande verkiezingen.

“Aan de ene kant heb je een partij die nauwelijks een eigen verhaal over het voetlicht krijgt en soms best wel wereldvreemd is. Aan de andere kant heb je een partij die geen afstand neemt van gewelddadige witte nationalisten en die racistische standpunten overneemt, de rechterlijke macht politiseert en uitholt, die een president steunt die bewezen Russische inmenging in de verkiezingen heeft toegejuicht en gefaciliteerd, geen maatregelen neemt tegen het opnieuw voorkomen van dat soort inmenging, onbewezen beschuldigingen van stemfraude aangrijpt om structureel het stemrecht van minderheden af te nemen, kiesdistricten zo hertekent dat open verkiezingen onmogelijk worden, de vrije pers onophoudelijk als vijand behandelt, beleidsmatig immigrantenfamilies uiteentrekt, belastingverlagingen uitdeelt aan de allerrijksten en het begrotingstekort wil dichten door te korten op sociale zekerheid en gezondheidszorg, autocratische leiders legitimiteit geeft en bondgenoten en handelspartners van zich vervreemdt, milieuwetgeving afschaft ten gunste van grote bedrijven, ziektekostenverzekeringen om mensen met bestaande aandoeningen te verzekeren niet wil verplichten en liegt dat ze dat wel wil doen nu dat een impopulair standpunt blijkt, na tientallen tragedies nog steeds weigert wapenwetgeving aan te passen en wordt gesteund door de NRA, meer soldaten naar de Mexicaanse grens stuurt dan nu in Afghanistan zijn voor een groep naderende immigranten”, zegt Daniels. Hij zucht. “Hoe kun je kiezen tussen twee partijen die zo dicht bij elkaar liggen?”

En dus weet Daniels nog niet op welke partij hij zijn stem moet uitbrengen: “Iedereen voelt dat er aan beide partijen nadelen kleven. Dus ja, waarschijnlijk wordt het Ted Cruz. America first.”

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, ik stem voor de Pompeo (ook een Italo-Amerikaan, maar niet noodzakelijk maffioos) die als Secretary off State de Saoedische kroonprins de kont heeft gekust en een opmerking heeft gemaakt over de genocide in Yemen, maar wel met Amerikaanse wapens; dat maakt alles weer goed. Ik ben zó dankbaar voor de innige vriendschap tussen de families Bush en de Bin Laden en de Trumps en Al Saudi’s, Quid pro quo, echt waar!

gravatar

Corrie van Hiernaast, als je verstand van politiek had gehad, had jij beslist geschreven: “Make America Democratic Again.” De Republikeinen richten namelijk de democratie, de vrijheid en de veiligheid in de V.S. ten gronde door hun wezenloze haat voor de Democratische Partij..

gravatar

Paula, kalm aan: Luuk wil ook helemaal niet geholpen worden door jou, tenzij jij behandeld in Eva’s kostuum. Luuk zit lekker in zijn vel en Freudiaans dwangmatig aan zijn voorhuid, ALS hij al behandeld moet worden adviseer ik Bram Bakker, die visueel al fnuikend werkt op elke erectie.

gravatar

Luuk Strootman,je mag mijn oude Wehkampgidsen wel hebben.Er zitten wel paginaś aan elkaar geplakt.Maar dat hou je toch.

gravatar

Deze site is normaal hilarisch maar dit is gewoon weer propaganda. De meeste punten zijn onwaar of overtrokken. En op de democratische partij is veel meer aan te merken dan dat ene zinnetje.

Reageer
gravatar

Vals nieuws van jouw geliefde Donald is veel leuker, nietwaar Carlos?

Waar blijven trouwens jouw hilarische zinnetjes over de Democratische Partij?

gravatar

Ik vermoed dat “propaganda” = “feiten die jou niet bevallen”; als het over de Democraten zou gaan, zou je het prima vinden. Maar dat is een aanname van mij, heb ik gelijk?

gravatar

Jantje, er wordt jou niks door de strot geduwd. Je hoeft namelijk niet een intelligente tekst te bevatten, waarvoor jij nog te jong bent om te kunnen bevatten.

gravatar

Het artikel geeft een duidelijk beeld hoe we door de linkse publieke omroep gemanipuleerd worden. Aan de democraten wordt één onbeduidend zinnetje besteed en aan de republikeinen wordt een ellenlang verslag gegeven van wat de linkse media niet goed vindt aan hen.

Het doet mij denken aan destijds de demonisering van Pim Fortuyn.👹👹

Corrie.

Reageer
gravatar

Bij ons theekransje vinden wij de rechtse commerciële omroepen mensen opruien tot haat tegen iedereen die het niet met Geert Wilders en/of Thierry Baudet zijn.

gravatar

Even opnieuw; er zat teveel rum in de thee.

Bij ons oergezellige theekransje vinden wij, dat de rechtse commerciële omroepen mensen opruien tot haat tegen iedereen die het niet met populistische nationalisten eens zijn.

gravatar

Allerliefstre Corrie,

Ben je nu weer verliefd op wijlen de pedante, rijke vrouwenhater en oproerkraaier Pim Fortuijn die leugens verkocht, vergelijkbaar met de pedante, puissant rijke Amerikaanse populist Trump,

Het door Fortuijn verfoeide paarse kabinet had weliswaar een paar dingetjes achteraf gezien beter anders kunnen doen, maar in het geheel genomen zorgde het beslist niet voor puinhopen. In tegendeel zelfs; dat kabinet was zeer succesvol met het bevorderen van de economie en verkleinen van de werkloosheid dankzij het poldermodel. Fortuijn was meer van het autoriteitsmodel.

Waarom verkocht rijke Fortuijn en verkoopt miljardair Trump leugens? Om in een goed blaadje te komen bij kiezers die veel minder bedeeld zijn dan zij, zodat zij het voor hun eigen kring aangenamer kunnen maken. Iets waarin Rutte trouwens ook heel behendig is. Spek voor iedereen, kaviaar voor de superrijken.

Over puinhopen gesproken: zoek maar eens op welke ruziënde ondernemers voor de LPF in dat volkomen mislukte kabinet Balkenende I zaten.

Overigens worden hier hilarische, komische, satirische reacties verwacht. Kan ik er eindelijk ooit een van jou verwachten?