Youtube.com / RTV Rijnmond

Van Bronckhorst: ‘Tactiek om na 5 minuten rood te krijgen pakte slecht uit’

Giovanni van Bronckhorst heeft na het 3-0 verlies tegen Ajax de hand in eigen boezem gestoken. Volgens de Feyenoord-trainer was het een inschattingsfout om St. Juste al na 5 minuten rood te laten pakken.

“We dachten: we zijn een stuk beter zonder St. Juste, dus daar moeten we zo snel mogelijk vanaf”, licht Van Bronckhorst na afloop van de Klassieker toe. “Toen hij na 5 minuten al moest vertrekken leek alles nog volgens plan te gaan. We keken elkaar op de bank al zo aan van: yes, dit gaat lekker. Mentaal staan we nu al 3-0 voor.”

Na afloop van de wedstrijd werd er echter veel kritiek geuit op het plan van Van Bronckhorst, maar dat vindt de Feyenoorder ‘makkelijk praten’. “Natuurlijk, achteraf hadden we er ook voor kunnen kiezen om St. Juste helemaal niet op te stellen, maar voor de wedstrijd hebben we er collectief voor gekozen dat dit het beste plan was. Als het dan niet goed uitpakt moet je dat als trainer ook gewoon toegeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook ik steek de hand in eigen boezem. Ik had deze inschattingsfout kunnen voorkomen door na 3 minuten Jens Toornstra het veld uit te sturen. Dan hadden de aanwezige Feyenoordsupporters wel een mooie middag ervaren.

Reageer
gravatar

ik dacht dat deze website realistisch was en niet satirisch onzinnieuws presenteerde zoals bijvoorbeeld dat Angela Merkel en de heer Roemer uit de politiek gaan, want dat geloof niemand!

Reageer