360b / Shutterstock.com

Afzwaaiende Merkel kijkt tevreden naar staat van de wereld: ‘het gaat de goede kant op’

Angela Merkel heeft aangekondigd om in 2021 de politiek te verlaten en kijkt met een goed gevoel naar de staat van de wereld. “Het gaat de goede kant op”, stelt de afzwaaiende bondskanselier. “Ik kan met een gerust hart vertrekken.”

Toen Merkel dertien jaar geleden aantrad had ze niet kunnen voorzien dat er zo veel in korte tijd zo fundamenteel kon veranderen. “Aan het begin van mijn ambtsperiode stonden Duitsland, Europa en de wereld voor grote uitdagingen. Maar na dertien jaar kan ik concluderen dat alles waarvoor ik heb gestreden werkelijkheid is geworden. Duitsland is amper nog verdeeld en de liberale democratie staat er beter voor dan ooit tevoren.”

De ingrijpende politieke gebeurtenissen van de afgelopen jaren werden door Merkel met goedkeurende blik waargenomen. “Als ik nu om me heen kijk, dan denk ik: zo hoort het! Dit is hoe ik het altijd heb gewild! Prachtig. Natuurlijk, het kan nog beter, maar we komen er wel. De morele boog van het universum is lang, maar buigt duidelijk en verrassend rap richting rechtvaardigheid.”

Merkel wil de komende drie jaar nog even de puntjes op de i zetten. “Maar eigenlijk is het werk wel af hoor. Ik blijf nog even voor de gezelligheid, een paar jaar om het af te leren, maar dan zal ik de leiding van de vrije wereld met een gerust hart overdragen. Ik kan me geen beter moment voorstellen om te stoppen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien heeft ze op de valreep nog gauw een paar goede ideeën waarover ze kan zeggen:
‘Wir schaffen das!’.

Europa zal nooit meer hetzelfde zijn.

Reageer
gravatar

Je hoeft niet te denken dat Amerikanen zo van de blanken houden.
Het zijn geen blanken.
Hun eigenwaarde ligt in de Joden en de Afrikaans-Amerikanen.
Hitler was ook niet zo, een buitenlander in Duitsland. Op de grens van twee werelden.

gravatar

Hitler werd al jaren voorafgaand aan het uitbreken van de oorlog door een speciaal voor dit doel opgerichte bank in Amerika fors gesponsord om die oorlog mogelijk te maken. Niet alleen met geld, maar ook met de noodzakelijke grondstoffen zoals rubber, metalen en olie. De situatie ligt dus iets anders. Zoekt u eens rustig op het internet en het e.e.a. zal u duidelijk gemaakt worden.

gravatar

Angela Merkel bedoelt natuurlijk de Neoliberale democratie! Met de hoofdletter N; en daar blijven wij natuurlijk aan werken en natuurlijk ook te blijven verdedigen …

Reageer
gravatar

Beste Geo S. Die 4,5 miljard jaar zijn grotendeels voorbijgegaan zonder menselijke interventie. Dino’s kwamen en vergingen, de aardkorst en de Polen verschoven soms wat. De Polen van tegenwoordig Polen zijn flexibeler, zij reizen naar Nederland, schrijven zich daarin, verrichten enige tijd zware fysieke arbeid waar wij geen zin in hebben en vertrekken dan met een uitkering naar hun adres in Polen. Dat MOET niet, maar het KAN. Na onze immense fiscale ontwikkelingshulp aan de Bulgaren, is nu de rest van Oost-Europa aan de beurt om na inkomenloze arbeid in hun thuislanden, nu een arbeidsloos inkomen te verwerven. Nederland is de “Sinterklaas” van de EU. Wij zijn een rijk land met twee duizend miljard Euri stevig belegd in wapenfabrieken en Shell. JeanClaude Juncker gaat vooraan in het vloeibaar maken van deze pensioentegoeden. Panta Rhei. En Rutte (aan het hoofd van zijn VVD-heerschaar) keek en zag dat het goed was.