Youtube.com / Expeditie Digimat

Deze koprol is geen politieke partij, het is een beweging

In Amstelveen is vandaag zonder het toeziend oog van de toegestroomde pers een nieuwe beweging gepresenteerd.

Jari Broeks deed een koprol, maar dan met zijn linkerhand op zijn rug. “Nederland is toe aan vernieuwing”, aldus Broeks, die zichtbaar last heeft van zijn gebroken linkerpols. “Dit is nadrukkelijk geen politieke partij, maar een beweging.”

Dat Broeks met zijn beweging uiteindelijk ook politieke ambities heeft, ontkent hij niet: “Deze koprol, maar vooral de gevolgen van de beweging, zijn óók politiek. Wie betaalt de zorgkosten? Hoe solidair moet je zijn met mensen die bewust het risico nemen hun pols op deze manier te breken?”

De beweging bestaat momenteel nog maar uit één koprol, maar dat hoeft volgens Broeks geen probleem te zijn. “Een tweede koprol? Dat wordt heel pijnlijk. Niet alleen voor mij, maar ook een heel klein beetje voor Nederland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een nieuwe beweging?! Het klinkt verdacht Neoliberaal!

Een Nederlander met een Finse voornaam (globaal) die vrijwillig een beweging maakt (individuele vrijheid). Hij doet dit voor een geïnteresseerd publiek (Marktdenken). Vervolgens weigert hij ook nog solidair te zijn met de medemens. Welkom bij de VVD!

Reageer