Studio Speld / Shutterstock.com

Royaltywatchers voorspellen: Willem-Alexander gaat T-shirt van C&A dragen

Het is dé vraag die royaltywatchers stellen tijdens het staatsbezoek aan Groot-Brittannië: zal Willem-Alexander een ruim zittend T-shirt met een nietszeggende tekst dragen?

“Sinds hij het shirt in 1998 kocht bij de C&A heeft hij het shirt slechts op speciale gelegenheden gedragen”, stelt Marc van der Linden van RTL Boulevard. “De laatste keer dat hij is gezien met het T-shirt was toen hij op een zondag in 2016 Chinees ging halen, maar mensen kennen het iconische kledingstuk waarschijnlijk vooral van een van zijn eerste staatsieportretten als koning, toen hij op een ochtend zijn hermelijnen mantel nergens kon vinden en uit nood toen maar dat shirt heeft aangetrokken.”

Daar verkreeg het shirt zijn iconische waarde, maar het is sindsdien weinig meer gezien. Geruchten waren dat het gekrompen was in de was, dat de bedrukking van de tekst in de loop der jaren was gaan bladderen, of dat zijn vrouw vond dat hij zich wel eens wat meer volwassen mocht kleden. Insiders stellen nu echter dat het shirt jaren onder in een wasmand lag en recent weer is gevonden.

Volgens Kysia Hekster is het goed mogelijk dat de koning het shirt speciaal weer zal aantrekken voor het staatsbezoek aan de Britten. “Het is sinds de vondst nog niet gewassen en er zit nog een pindakaasvlek in, maar de koning is zeer gesteld op het shirt. Als hij het aantrekt zegt hij eigenlijk tegen de Britten: ‘Onze families hebben al eeuwen een goede relatie. Ik voel me op mijn gemak bij jullie.’”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat niet om het kledingstuk of wat er wel of niet op gedrukt staat, maar om de corpulentie. Dat het corpulente lijf strak aftekent en het bourgondische hollandsche leven goed tot uitdrukking brengt. Een dubbele onderkin is een pré maar niet strikt noodzakelijk.

Reageer
gravatar

As graute baas van de Pagtè tege de Burgâh roep ik al jare “Flikkâh toch op!” Maah soms – op mèn vejaahdag ofzau – maak ik r van “Val daud!” En op de trâhdag van mèn moedâh gaan Max en ik altèd nuike. Dan draag ik mèn Tiesjugt waarop staat “Gaan we nuike?” Max hep dan een shigt met daarop “Ik ben zau gèl as bautâh”. Ik spùit haah dan lekkâh nat zaudat de puntjes van haah tepels goed zichbaah worde. Rampetampe maah!

Reageer
gravatar

PS Sommigen zeggen dat hij bedoelt ‘ik veeg mijn reet af met jullie’, of ‘met de belasting’, of ‘met geld’.

Is de Stuart-diamant van miljoenen euro’s al opgedoken in Engeland? Dat ze een beetje mee kunnen doen met de kwien?