Studio Speld / Shutterstock.com

YES! Gonnie is eindelijk d’r creativiteit kwijt

In maart 2015 werd bij Gonnie Wansink uit Amersfoort een nare vorm van creativiteit geconstateerd. “Ik bleef maar frutsels knutselen, meubels verschuiven, kastanjes en herfstbladeren het huis in slepen…. Mijn gefröbel hield niet op.”

Haar man Hans knikt. “Ja, het was duidelijk dat er iets aan scheelde,” zegt hij. “Op het eind kon je het zelfs van een afstandje al zien: ze had van die grote oranje kralen om haar hals hangen, arme Gon, er kwamen steeds meer kleurcombinaties in d’r haar… Verschrikkelijk. Hè Gon?” Hans knijpt even in haar nek.

Sinds de diagnose is Gonnie op verschillende cursussen gegaan: macramé-en, HAMA-kralen, mandala’s tekenen… Ze schafte een houten schildersezel aan en ruimde een hoekje in de garage uit om haar ding te kunnen doen. “Toen dat niet hielp hebben we nog even overwogen haar handen af te hakken,” zegt Hans, “maar dan zou ze nog kunnen gaan zingen, dus nee, dit schreeuwde om de zwaarste behandeling.”

Afgelopen september is daarom de rechterhersenhelft van Gonnie verwijderd. “Toen ik de boosdoener zag liggen wist ik meteen dat ik genezen was,” zegt Gonnie. “Vroeger zou ik direct in de weer zijn gegaan met satéprikkers, druiven en blokjes jonge kaas om er een snoepegeltje van te maken, maar nu heb ik die hele hersenhelft gewoon in de groene bak getyft en ben ik herhalingen op Netflix gaan kijken. Heaven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Engelstaligen gaan naar “the heaven” op voorwaarde dat ze erin geloven.
In jullie Olland gaan de meeste mensen niet meer naar “de hemel”.
In ons land verblijven wij al in de hemel .

Reageer
gravatar

Heffen? Van wat?

Viel ‘Jes!’ trouwens ook onder ‘creatief’ taalgebruik?
Dan is er helaas toch een staartje blijven hangen.

Of ze vindt het gewoon ‘vet koel’.
Of ‘tsjil’, ik weet niet wat men tegenwoordig ‘hoort’ te zeggen.

Reageer