Spectral-Design / Shutterstock.com

Tim trok zich niets aan van anderen en nu is hij werkloos en alleen

De 31-jarige Tim was altijd bezig met wat anderen van hem vonden, totdat een goeroe hem adviseerde om zich niet zoveel van zijn omgeving aan te trekken. Nu, twee maanden later, is Tim werkloos en alleen.

“Vroeger ging ik altijd naar werk omdat mijn baas dat van mij verlangde, of omdat ik een afspraak had met klanten”, vertelt Tim. “Dat paste niet meer bij de nieuwe ik. Ik besloot daarom om alleen nog maar te doen waar ik zin in had: wielrennen kijken en pils drinken.”

Op werk konden ze Tims nieuwe houding niet waarderen en hij werd ontslagen. En ook in de liefde verliep het niet allemaal even soepel. “M’n vrouw vond het toch lastig dat ik niet meer mee ging naar haar ouders en dat ik weigerde om de kinderen van school te halen. Ja leuk die kinderen, dacht ik dan: maar wat haal ík eruit? Toen is ze van me gescheiden.”

Toch blijft Tim volharden in zijn nieuwe levensfilosofie. “Volgens mijn goeroe zijn mensen die zich niet zoveel aantrekken van hun omgeving gelukkiger. Daar hou ik me dan maar aan vast.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is een goed voorbeeld hoe een toenemend zelfbewustzijn ook egocentrisme verruimd en altruïsme radicaal bij het vuilnis zet.

Reageer