Pe3k / Shutterstock.com

Roken mogelijk bestraft met kanker

Onorthodoxe maatregel moet mensen van verslaving afhelpen

Wie rookt, wordt daarvoor voortaan mogelijk bestraft met kanker. Het kabinet onderzoekt de mogelijkheden om de ziekte als sanctie op te kunnen leggen.

“We willen van het roken af”, zegt staatssecretaris Paul Blokhuis. “Voorlichting, accijnzen, verboden: het helpt allemaal te weinig. Blijkbaar zijn heftiger maatregelen nodig om mensen echt te ontmoedigen. Wij hopen dat rokers hun verslaving opgeven als ze weten dat hen een ernstige ziekte boven het hoofd hangt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kwf zit hier ook vast weer achter ze hebben niks anders meer te zoeken. Ziekenhuis terein moet rook vrij je bent gewoon een zware crimineel. Misschien hebben die het nog wel beter in de bak

Reageer
gravatar

U bent een genie ! Misdadigers niet meer opsluiten, maar verplichten een aantal jaren te roken is veel goedkoper dan gevangenissen aanhouden !

gravatar

Aals de regering van het roken af wilt komen kun je geen ziekte bij de verslaafde leerleggen, dan moet je zorgen dat het niet meer verkocht mag worden, lekker makkelijk eerst jaren je latje vullen met het geld van de rokers en laat ze daarna maar de kanker krijgen. Wat voor land leven we in.-.-

Reageer
gravatar

De heren van het kwade, de echte kanker, zijn weer bezig aan te tonen hoe humaan ze wel zijn.
Dit jaar hoorde ik van een jongetje die met een zomergriepje een week later in het ziekenhuis lag voor een harttransplantatie. 1 op de 5 kinderen in Nederland. Nog nooit gerookt. Toen ik later nog eens een paar keer met de mensen sprak, was een week daarna de medische diagnose een exacte kopie van die ik een week darvoor informeel gaf. Als er een schroef in je huis gedraaid moet worden is het makkelijker een hele straat te vernieuwen. Mechanisatie. Daar zit meer geld in. Commercialisering. Hetzelfde fenomenen heb je in de medische wereld.
Wat betreft de orgaandonors, dat is evenzeer nog niet zo simpel als de hype het wil, er zijn ‘jonge en oude harten’ en die hebben om te beginnen al niet te neiging langer mee te gaan dan hun laatste eigenaar.
Laten we besluiten met een simpele analogie: mensen hebben helemaal geen hart.
Noem het fascisme.

Reageer
gravatar

Als ze nou ook nog eens hun eigen onderzoeks- en behandelingskosten gingen betalen.
En dat voor een behandeling die waarschijnlijk toch eindigt met uitzaaiingen en de dood. Dus weggegooid geld en moeite.

En dat voor schoolpleinstoerheid die ze zelf eerst ook ontzettend goor vonden.

Reageer
gravatar

De regering kan het beste het niet-roken ernstig ontraden en doorlopend dreigen dat te verbieden.
Dat geeft zoveel tegenstand dat alleen ontzettend gezagsgetrouwe lieden gaan of blijven roken, en ach …..

Reageer
gravatar

Nee, nee ! Een positieve stimulans werkt het beste. Geef iedereen die een jaar niet heeft gerookt bijvoorbeeld duizend euro. Graag met terugwerkende kracht.