Shutterstock

Onderzoek wijst uit: bellen met je smartphone is minder vies dan omgeduwd worden in een festival-DIXI

Telefoons zijn viezer dan de wc-bril van een openbaar toilet. We hebben allemaal wel eens gehoord hoeveel bacteriën er op onze telefoons zitten. Kan het eigenlijk wel viezer, vraag je je dan af. Onderzoekers van de Universiteit van Beekbergen hebben gelukkig ontdekt van wel: omgeduwd worden in een festival-DIXI is nóg smeriger.

Hoofdonderzoeker Meryem Kabir: “Als iemand jouw DIXI omduwt, word je bedolven onder de uitwerpselen van wel 50 verschillende mensen. Dat is toch al snel 6% viezer dan het opnemen van een telefoon. Dan smeer je alleen maar de bacteriën van alle plekken waar je telefoon gelegen heeft, inclusief de vloer van de intercity, tegen je wang.”

Volgens Kabir heeft haar onderzoek grote gevolgen voor mensen. “Ik denk dat veel mensen stoppen met het omgeduwd worden in een DIXI, en in plaats daarvan weer met elkaar gaan bellen.”

Word jij blijer van een schone telefoon dan van omgeduwd worden in een DIXI-toilet? Doe mee met de winactie en maak kans op je eigen Simyo Phone Wash. Simyo. Jij blij, wij blij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wel ja Wiemersma, ga maar mee met die huidige reclametrend van Simyo. Dit onderwerp wordt mede mogelijk gemaakt door Simyo. Weet je nog van vroeger toen wij jong waren? Simyo, Simyo, klinkt zijn lied, Simyo, en anders niet.
Interesse om uw advertentie hier te plaatsen? Bel dan onverwijld de Speld-redactie of ga rechtstreeks naar https://Simyo/De Speld.nl

gravatar

En nou allemaal tegelijk (op de maat van Sorbo hier, Sorbo daar, Sorbo overal). Simyo hier, simeyo daar; simyo overal. Of (op de maat van Fideljo, klinkt mijn lied, Fideljo en anders niet): Simyo klinkt mijn lied, Simyo en anders niet. Zie hier de macht ( van de reclame: “herhaling”. We gaan dus Simyo nog vaak tegenkomen in allerlei items: Buckle up.