U.S. Court of Appeals for the District of Columbia Circuit / Wikicommons

Waarom ontkent deze man pas na 36 jaar beschuldigingen van seksueel misbruik?

‘Hoezo kom je daar nu pas mee?’

Brett Kavanaugh wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn studententijd op Yale. De kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof ontkent de beschuldigingen, maar volgens veel mensen is dat te laat. “Hoezo kom je daar nu pas mee?”

“Als je 36 jaar geleden niet je lid in het gezicht geduwd hebt van een vrouw die daar geen zin in had, waarom ontken je dat dan nu pas?” vraagt een twitteraar zich af. “Beetje ongeloofwaardig om het pas te gaan ontkennen als je solliciteert voor het Hooggerechtshof.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

 

Er zijn ook mensen die Kavanaugh verdedigen. “Ik steun hem. Hoe lang zou je zelf wachten met ontkennen nadat je iemand seksueel hebt misbruikt? Een minuut na de daad? Een dag?”

Volgens experts is het logisch dat je niet direct na een aanranding gaat ontkennen. “Vaak worden ze er dan nog niet eens van beschuldigd, dan gaan ze geen slapende honden wakker maken, dat begrijpt iedereen.”

Bovendien hebben veel aanranders in het begin nog gewetenswroeging. “Dan spelen ze nog met het idee om het op te biechten en hun leven te beteren. Maar als het verder achter hen ligt en als de daad ze dreigt te blokkeren om een grote carrièrestap te maken, dan wordt het een logische stap om naar buiten te treden en het te ontkennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is deze man Brett Kavanaugh niet (te) lang blijven hangen in de Rumspringa-fase? M.a.w. nooit volwassen geworden. Hij heeft nog “op Yale”gezeten, maar niet bekend is of hij daar ook nog iets opgestoken heeft, anders dan zijn jongeheer. Yale is traditioneel een broeinest van steenrijke jongens die allemaal president willen worden, zeker als zij lid zijn van Skulls and Bones Dus het is niet vreemd dat Brett zo hoog in de hiërarchie is beland, old boys network; lijkt op Nijenrode..

Reageer
gravatar

Even “de hand in EIGEN boezem”; hoeveel Nederlandse alumni hebben niet een besmeurd blazoen m.b.t. seks. drugs en alcohol? Een thans achterhaald gezegde zei vroeger: “Hoe groter de geest, hoe groter het beest”. Waar het gemiddelde IQ en EQ der studentenpopulatie terugloopt is nu meer relevant; “Hoe kleiner de geest, hoe groter het beest”. De geest is omgekeerd evenredig aan het beest. En over Brett Kavanaugh: waarom wordt die man ge#MeToo-d” als het motto van de president is “Grab ‘m by the pussy” Deze president is sex-offender, terwijl hij niet eens lid was van Yale’s studentenvereniging Skulls and Bones (te stom). Dat bewijst dat iedere nageboorte president van Amerika kan worden, als hij maar rijke ouders heeft.

Reageer
gravatar

Toen ik als kind bij iemand thuis seksboekjes op zolder zag wist ik aanvankelijk nog niet alles. Toen echter tot me doordrong dat ik wereldwijd bekend zou worden, heb ik er niet meer in gekeken.

gravatar

Mensen hebben geen idee als ze dat zeggen. Ik was 12 (12!) toen ik voor het eerst iemand verkrachte!
Ik wilde het gelijk ontkennen maar mijn vader zei “je zal wel met je gulp open gelopen hebbe…” En weet je, als kind luister je dan gewoon naar je ouders…

Reageer