Studio Speld / Youtube / Shutterstock

Russen presenteren inlichtingenrapport over hoe Britten het Verenigd Koninkrijk ondermijnen

Ontluisterend beeld van een land dat zichzelf moedwillig tegenwerkt

Het hoofd van de Russische inlichtingendienst, de SVR, heeft vandaag in een uitgebreide persconferentie laten zien hoe verschillende Britten actief het Verenigd Koninkrijk ondermijnen. Het is zeer ongebruikelijk dat de inlichtingendienst met een dergelijk gedetailleerd rapport in de openbaarheid treedt.

SVR-Directeur Sergey Naryshkin liet aan de hand van gedetailleerde foto’s een ontluisterend beeld zien van een land dat zichzelf moedwillig tegenwerkt. Dat begon al in juni 2016, toen premier David Cameron na een ruime verkiezingswinst het Brexitreferendum uitschreef. 

“Tijdens de campagne voor dat referendum wordt duidelijk hoe Britten het Verenigd Koninkrijk proberen te ondermijnen met desinformatie.” De Russische inlichtingendienst onderschepte onder andere een vertrouwelijke bus met daarop in gigantische letters geschreven dat het vrijgekomen geld naar de gezondheidszorg zou gaan. “Een claim waarvan de Britten in kwestie al wisten dat ze die niet na zouden komen, en enkel bedoeld was om het debat te vertroebelen.”

Naryshkin: “Hier zien we een oudere Brit op een stemformulier voor de Brexit stemmen waardoor zijn zoon niet meer kan werken op het continent. Zoals je ziet hebben we hier echt te maken met moedwillige tegenwerking.”

De actie neemt groteske vormen aan wanneer May nieuwe verkiezingen uitschrijft. “Op deze afbeeldingen is te zien hoe ze de meerderheid in het parlement verloor en zodoende moest samenwerkingen met een zeer dubieus Noord-Iers partijtje.”

Naryshkin wil de rol van Rusland in al die gebeurtenissen niet negeren. “Het zou teveel eer zijn om te zeggen dat het door ons komt. Natuurlijk doen wij dit soort dingen ook, maar deze Britten zijn wel heel gretig om voor chaos in het Verenigd Koninkrijk te zorgen.”

Opmerkelijk was dat de inlichtingendienst ervoor koos om de identiteit van de Britten in de openbaarheid te brengen. Er werden onder andere foto’s getoond van ene B. Johnson en N. Farage.

Naryshkin concludeert: “We hebben zelfs beelden gevonden van een dansende Theresa May.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo is het. Hoeren, snoeren en taxirijden.
Daarom zijn we dol op brievenbusfirma’s en grachtenpanden.

Vladimir Poetin Nederland.

gravatar

Een gedetailleerd onderzoek; te gedetailleerd zelfs. Ik kan niet anders dan concluderen dat de Russen geholpen zijn door een Vijfde Colonne: de walgelijke EU. Het is maar goed dat Poetin en ik steeds nauwer samenwerken; goed nieuws voor de Nederlander in 2021!

Reageer
gravatar

Ja, dat serienummer van die zogenaamde Russische BUK klopt ook helemaal niet!

Belachelijk! Hoe verzinnen ze het! Politiek gemotiveerde anti-Russische propaganda!!
Zó doorzichtig!

Nou moet Nederland ècht eens ophouden met die haatzaaierij!