Youtube.com / NOS

Pechtold: ‘Zonder klimaatakkoord staat D66 in 2021 onder water’

D66-leider waarschuwt voor desastreuze gevolgen voor D66

Als er geen ambitieus klimaatakkoord komt, heeft dat desastreuze gevolgen voor D66, waarschuwt D66-leider Alexander Pechtold. “Zonder klimaatakkoord zal D66 in 2021 onder water staan.”

Eerder sprak het kabinet de ambitie uit om de CO2-uitstoot fors te verlagen, maar nu worden partijen het niet eens over de maatregelen. “Nederland moet ergens beginnen”, stelt Pechtold. “Anders zal het te laat zijn en is er in 2021 geen D66 meer over. Eenderde van de diersoorten zal uitsterven en tweederde van onze kamerleden zal gedwongen afscheid moeten nemen als Tweede Kamerlid. Dat moeten we voorkomen.”

Volgens Pechtold moeten er forse maatregelen genomen worden om het klimaatprobleem tegen te gaan. “We kunnen de dijken rond D66 verhogen, maar dat is slechts een tijdelijke maatregel. Als dit zo doorgaat zullen er meer mensen sterven door hitte en ondervoeding, en zal de vraag toenemen waarom D66 eigenlijk in dit kabinet zit. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien.”

Volgens CDA-leider Sybrand Buma is er geen haast om een klimaatakkoord te sluiten. “Het is een beetje gek om alleen Nederland daarop aan te kijken. Wij alleen krijgen niet veel voor elkaar, alleen als de hele wereld er de schouders onder zet kan D66 worden gered.”

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers hoopt ook op een ambitieuzer kabinetsbeleid, maar deelt de zorgen van Pechtold niet. “We hebben een trouwe achterban voor wie klimaat of D66 geen breekpunten zijn. Wij zullen het hoofd wel boven water houden.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zonder klimaatakkoord maakt niet zoveel uit voor D66. D66 met leider Alexander Pechtold is toch al door de mand gevallen. Je moet wel een enorme sukkel zijn om op die gasten te stemmen.

You’re finished, you’re gone. 😈😈

Corrie.

Reageer