Wiki Commons: Raysonho @ Open Grid Scheduler

Tesla eerste zelfsturende beursgenoteerde firma ter wereld

‘Menselijke bestuurders maken fout na fout,’ aldus bedrijf

Na 5 jaar voorbereiding kon Tesla vandaag voor het eerst zonder bestuurder. Volgens een door het bedrijfsalgoritme gegenereerde verklaring is topman Musk niet meer nodig en in goed overleg teruggetreden.

‘Menselijke bestuurders maken allerlei fouten die een zelfsturend bedrijf niet maakt. Onhandige uitspraken op Twitter, frauduleuze jaarcijfers en narcistisch graaigedrag behoren bij Tesla nu tot het verleden.’

De Amerikaanse beurswaakhond heeft gematigd positief gereageerd op het nieuws, maar vindt dat er toch altijd nog een menselijke bestuurder in de bedrijfstop moet zitten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.