Nieuwsuur / NPO

Helft Brexit-stemmers inmiddels overleden aan ouderdom

‘Straks kan niemand meer vertellen waarom hij voor een Brexit stemde’

Steeds minder Britten weten nog hoe het is om voor de Brexit te stemmen. Veel leave-stemmers zijn inmiddels overleden aan ouderdom en een groot deel kampt met serieuze gezondheidsklachten vanwege de hoge leeftijd. De organisatie Na Mij De Zondvloed verzamelt portretten en verhalen van Brexit-veteranen om die voor de toekomstige generaties te bewaren.

Woordvoerder George Stifle legt uit: “Het is voor de jonge generatie soms moeilijk om zich er iets bij voor te stellen dat mensen vóór een Brexit stemden. Jonge mensen kunnen zich überhaupt niet voorstellen dat je gaat stemmen. Maar wij mogen als land niet vergeten dat twee jaar geleden een hele generatie, met één been in het graf, dapper genoeg was om van zich te laten horen. Zij hebben dit land afgebouwd. Dat mogen we nooit vergeten. De Brexit is hun nalatenschap.”

In Engeland worden inmiddels allerlei initiatieven opgezet om de leave-stem levend te houden. Zo zijn jongeren aan hun grootouders gekoppeld om hun niet onderbouwde argumenten voor een zelfstandig en onafhankelijk Groot-Brittannië verder te vertellen. De 24-jarige Chelsea is enthousiast: “Het was zo ontroerend om mijn oma stijf van angst te horen vertellen over hoe bang ze is dat een groep mensen die ze in de verste verte niet kent en waar ze ook niets mee van doen heeft het land afpakt van de gewone Brit.”

Ook de 22-jarige Jeremy deed samen met zijn grootouders mee aan het project: “Onze toekomst ziet er heel slecht uit, maar we moeten niet vergeten welke generatie dat mogelijk heeft gemaakt. Mijn opa leeft voort in mijn werkloosheidsuitkering.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch wel heel begrijpelijk hoor die Brexit.
Hebben ze in de toekomst minder last van zoiets als Polen-fraude.
En ’17 jarige’ asieleisers.
En oja, Bulgaren-fraude.
Winkeldiefstal, zakkenrollers, skimmers, plofkraken, koperdiefstal, ..
En oja, wat minder plofmoslims. Ook niet onbelangrijk.

Als ik wat vergeet moet je het zeggen hoor.

Reageer
gravatar

En je vergeet dat ze ook nog de ruif van sociale voorzieningen leeg vreten.
En vrouwen niet meer veilig over straat kunnen lopen.
En volkswijken met sociale huurwoningen verloederen.

Maar om eerlijk te zijn vind ik het wel prima dat die gasten naar Engeland willen. Liever daar dan hier.👾👾

Corrie.

gravatar

Toch heeft de oma van Chelsea een verrassend realistische kijk op de EU, gezien haar reactie op de Europese Commissie: “Het was zo ontroerend om mijn oma stijf van angst te horen vertellen over hoe bang ze is dat een groep mensen die ze in de verste verte niet kent en waar ze ook niets mee van doen heeft het land afpakt van de gewone Brit.”

Reageer
gravatar

Jongeren gekoppeld aan hun grootouders?! Wat voor een achterlijk land is dat Brittenland? Lezen ze geen kranten? Kijken ze geen televisie? Luisteren ze niet naar de radio?

Hier in dit geweldige Joods-Christelijk land vol met Hollandse tradities hebben we een Man die het hele volk vertelt “over een groep mensen die hij in de verste verte niet kent en waar hij ook niets mee van doen heeft het land afpakt van de gewone Nederlander”!

Natuurlijk moet je wel naar de juiste media zoeken; als je alleen De Speld leest, mis je veel …

Reageer
gravatar

Ha die W.v.p.: je brengt de identiteitsvraag weer op de agenda. Heb je gisteren Prem Radhakishun nog in actie gezien bij Matthijs? Een strak betoog om de “Nederlandse Identiteit”af te schaffen. Prem is een polemoloog/ideoloog/demogoog én advocaat optima forma in één. Nederland heeft geen eigen normen en waarden zoals ook jij hierboven impliciet aangeeft. En Nederland is groot en rijk genoeg om alle migranten uit Noord-, Oost en West Afrika, Oost Europa op te vangen. Nou vooruit, Bangladesh ook nog.Als compensatie hongeren we onze uitkeringstrekkers, ouderen zonder hoog pensioen en werklozen uit. De vrijgekomen gelden gaan dan naar de nieuwe uitkeringsgerechtigden.Dat zal ons leren; weg met ons. Er is geen ander land dat nog zo gek is om economische migratie onbeperkt toe te laten, zelfs Zweden begint nu al aan oververzadiging te lijden. Maar Nederland heeft hierin een leidende taak. We zullen doorgaan, net zolang tot ieder slachtoffer van het kapitalisme in ons vangnet valt. Leve het idealisme, dood aan het realisme.

gravatar

Geen Bangladesie die naar een land verhuisd dat goeddels onder de zeespiegel ligt.

Binnen een halve eeuw klotst er een tsunami aan vluchtelingen over de grenzen van inze ooster- en zuiderburen: Randstedelingen, Hollanders, bruin, zwart en wit.