Liveblog Algemene Beschouwingen

Nu gebeurt het, straks niet meer

Tijdens de Algemene Beschouwingen legt de Tweede Kamer het kabinet de vraag voor: Hoe vinden jullie zelf dat het gaat?

21.30 Baudet: “Ik heb de kwaliteit van het debat verbeterd door weg te blijven. Graag gedaan.”

16:10 Pechtold valt Rutte fel aan: “U hoort aan mijn toon dat ik de indruk wil wekken dat ik kritisch ben.”

15:14 Rutte: “Wie niet horen wil, moet maar voelen dat het beter gaat.”

13:22 Henk Krol heeft in zijn kritiek op de koopkrachtontwikkelingen een nieuw cijfer geintroduceerd. De ‘muunk’. “De Nederlandse ouderen gaan er vier-en-muunkig euro op achteruit. Per maand!”

12:18 Rutte: “Als we de dividendbelasting niet afschaffen en de builenpest breekt uit, dan sterven buitenlandse investeerders misschien met zwarte bulten over hun hele lichaam. Dat risico mogen we niet nemen.”

11:00 De Algemene Beschouwingen zijn een dag later hervat dan normaal omdat Rutte gisteren bij de Europese Raad in Salzburg was, en Pieter Omtzigt op visite bij vrienden in Apeldoorn.

Woensdag:

21:01 Verfrissende bijdrage van Henk Krol: “Als ik denk aan al die verpleegsters die elke dag vroeg opstaan, aan al die politieagenten die elke dag vroeg opstaan, aan al die leraren die elke dag vroeg opstaan, dan denk ik: sodemieter toch op! Jullie maken dit land kapot!”

16:14 Interruptie: ‘U heeft het de hele tijd over uw stokpaardje. Waarom hoor ik u nooit over mijn stokpaardje?’

15:46 Klaver: ‘Als ik in een kantine sta dan komen buschauffeurs naar me toe om te zeggen: Jesse Klaver, zou je mij misschien een keer kunnen noemen in je spreektijd tijdens de Algemene Beschouwingen? Dat zou ik echt fantastisch vinden.’

14:00 Opnieuw wordt het privéleven erbij gesleept: Klaas Dijkhoff begint over de dochter van Klaas Dijkhoff.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

12:50 Dijkhoff redeneert volgens de drie klassieke retorische middelen van Aristoteles om de afschaffing van de dividendbelasting te verdedigen: logos, ethos en ‘ik doe tenminste wat’.

12:14 De Algemene Beschouwingen gaan nu al zeker een kwartier over inhoud. Opnieuw gaat een oer-Hollandse traditie verloren.

12:02 Lodewijk Asscher (PvdA) valt Klaas Dijkhoff (VVD) hard aan: “Met het afschaffen van de dividendbelasting verliezen we 1,9 miljard euro per jaar. Weet je wel niet hoeveel jihadisten je daarmee kunt steunen?”

11:10 Leuk weetje: de speech van Geert Wilders is geschreven door een bot die gebouwd is op basis van 14 jaar speeches van Geert Wilders.

10:28 Baudet vraagt of de Algemene Beschouwingen een half uur later kunnen beginnen. “Nog niet alle rekwisieten voor mijn act zijn gearriveerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb mijn spaargeld op een FvD renaissancerekening van dhr Baudet geparkeerd voor 10 jaar vast. Hoge rente plus een bonus aan het eind van de looptijd.

Reageer
gravatar

Ik geloof dat Pechtold (D66, blijkbaar) zojuist Rutte heeft verzocht nu ook het Britse referendum met terugwerkende kracht af te schaffen. Ik neem nog een koekje!

Reageer