Studio Speld / Shutterstock / givaga

Verdachten vergiftiging Skripal tonen waterdicht fotobewijs dat ze écht op vakantie waren

‘Hier zijn de foto’s van onze wereldreis, die we eindigden in Salisbury.’

Petrov en Bosjirov, de twee verdachten van de gifaanval op voormalig geheim agent Skripal zeggen in een tv-interview volkomen onschuldig te zijn. “We kunnen het niet gedaan hebben, want we waren op vakantie”, zegt Petrov tegen Russia Today. “Ja”, vult Borisjov aan. “Vakantie. We gaan altijd met z’n tweeën op vakantie. Kijk maar.” Trefzeker tonen ze een fotoboek met hun vakantiefoto’s.

“Kijk hier lopen wij bijvoorbeeld in Hamburg. Oh is dit Gdansk? Oh dan was het daar. Hele mooie stad. Petrov heeft daar nog hele mooie schaaltjes gekocht op de kerstmarkt.”

“Kijk, hier waren we bij de grote driehoeken in Israël”, zegt Borisjov.
“Egypte”, zegt Petrov. “Ja”, zegt Borisjov. “Egypte.”


“Ja, hier zijn we bij het eeh…een soort kasteel?” “Ja, een echt kasteel zeg” zo zegt Petrov.

“Hoe bedoel je een gek strand? Oh ja, ja, ze hadden daar hele grote tassen. Dat was wel gek ja. Ik weet niet meer precies waar dit was. Maar goed. Het lijkt me duidelijk. We zijn hele goede vakantievrienden. En we waren dus ook toen met die Skripal op vakantie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat was een heel mooi interview, ik kreeg echt het gevoel dat ik Alexander en Ruslan persoonlijk ken, als mens zeg maar. Ik vond Salisbury ook altijd razend interessant, maar na een uurtje is het wel weer genoeg geweest. Die sneeuw is inderdaad lastig, maar ja, maart is wel het hoogseizoen, natuurlijk. En dan die magnifieke toren en klok van de kathedraal! Gelukkig is die 123 meter hoog, dus je hoeft nooit echt in de buurt van de kathedraal te komen. Ik heb jullie ge-friend op Facebook, Alex en Russy, misschien kunnen we volgende keer samen een hotel in Parijs nemen en dan twee keer drie kwartier in Strassbourg rondlopen of zo.

Reageer
gravatar

Zie je wel! Het bewijs dat wij goed zaten met het steunen van Rusland in de kwestie van MH17.
Abject dat de EU het VK dwingt bewijs te fabriceren tegen Rusland en vervolgens de overige lidstaten dwingt dit “bewijs” te accepteren.
Wees gerust. Na de collaboratie in de kwestie MH17, zullen wij ook in dit incidentje Rusland blijven steunen.

Reageer