European People's Party / Flickr

Orbán waarschuwt: ‘EU binnen 5 jaar overspoeld met Hongaarse politieke vluchtelingen’

Premier verwacht dictatuur in Hongarije

De Europese Unie krijgen binnen enkele jaren te maken met een massale stroom aan Hongaarse politieke vluchtelingen. Daarvoor waarschuwt premier Viktor Orbán van Hongarije, die stelt dat zijn land hard op weg is een dictatuur te worden.

“Als de autoritaire machthebbers hier hun gang blijven gaan, zijn binnenkort alle vrijheden in Hongarije verdwenen”, stelt Orbán. “Mensen die oppositie voeren tegen het regime zijn hun leven dan niet meer zeker. Zij zullen dan dus willen vluchten naar het vrije Europa. Daar moet de EU zich op voorbereiden.”

De Hongaarse premier vindt daarom dat buurlanden Oostenrijk, Slowakije, Roemenië en Slovenië een hek aan de Hongaarse grens moeten bouwen. “Het wordt een invasie van dieven en ander tuig. Leer mij die Hongaren kennen. Je kunt ze voor geen meter vertrouwen. Ze doen alsof ze beschaafde christendemocraten zijn, maar ondertussen…”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Doet me denken aan de vlucht van Nederlanders naar Zuid-Afrika destijds. Maar wet lul ik, ze kunnen nergens meer naartoe. Ze klampen zich enkel vast aan het geld.

Reageer
gravatar

Jongelui, houd toch eens op met jullie kwaadsprekerij over Corrie van Hiernaast.

Ze heeft immers gelijk, want de sociaaldemocratie kan niet meer op tegen de forse toename van rechtse dictators.