Shutterstock / Syda Productions

Tinder: ‘alle kinderen die jullie dankzij onze app verwekken zijn van ons’

Kinderen worden doorverkocht aan Deliveroo zodra ze kunnen fietsen

De eigenaars van datingapp Tinder hebben vandaag alle gebruikers eraan herinnerd dat alle kinderen die dankzij de app verwekt zijn, eigendom zijn van het bedrijf. Tinder komt met de mededeling na een pijnlijk incident een paar weken geleden, toen gebruikers Jenny010 en Coyote77 hun kind in eerste instantie weigerden in te leveren bij de app. Volgens Tinder staat de regel echter ‘netjes beschreven in onze gebruikersvoorwaarden.’

“Het is belangrijk om altijd eerst de gebruikersvoorwaarden te lezen alvorens een app te gebruiken, zeker als de dienst gratis is. Meestal betekent dat namelijk dat je betaalt met je persoonsgegevens, of – zoals in dit geval – met je kinderen”, vertelt ICT-jurist Flemmo te Gader. “De meerderheid van de Tindergebruikers zijn jonge singles die er niet aan moeten denken om ouders te worden, dus de verplichting om eventueel nageslacht af te staan is eerder een voordeel dan een nadeel.”

De gebruikersvoorwaarden geven een paar aanwijzingen over de redenen die de app zou kunnen hebben om de kinderen van tinderaars te vorderen. “Tinder behoudt zich het recht voor om elke nakomeling op te eisen die het gevolg is van een kennismaking die tot stand is gekomen dankzij het bedrijf”, staat in de voorwaarden te lezen, gevolgd door de waarschuwing dat “[Tinder] het juiste tijdstip voor de claim zal kiezen, maar doorgaans zal het plaatsvinden kort na het moment dat het kind heeft geleerd te fietsen, zodat het kan worden overgebracht naar bedrijven die voedsel bezorgen, zoals Deliveroo.”

De ervaring van sommige tinderaars laat zien dat de app de procedure al jarenlang uitvoert. Onlangs kwam het verhaal naar buiten van een echtpaar dat na het bestellen van een pizza quattro stagioni ineens oog in oog kwam te staan ​​met hun zoon. “Sindsdien eten we elke dag pizza in de hoop hem weer te zien”, legt de biologische vader uit.

Dit artikel verscheen eerder op El Mundo Today.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik dacht veilig te zijn bovenin een bom diep in de jungle van Madagaskar. Zonder mobiel, alle trackers uit m’n gebit getrokken en met een aluminium hoedje op. Opeens kwam er een maki aapje aan.. Die hief zijn vingertje naar mij, en begon hysterisch te gillen.

Toen heb ik het opgegeven; privacy bestaat niet meer.

Reageer
gravatar

Ooh, wat zonde!
Nooit de kans voorbij laten gaan om een woordspeling te maken.
Je had moeten zeggen: ” Wat maki me nou?”

Hahahahahahaha!

gravatar

Een typisch Spaanse mystificatie rauw van vooroordelen die je ook nog wel in België tegenkomt, het door elkaar halen van wetenschap en geloof, geen touw aan vast te knopen; het bijgeloof dat zich uitdrukt in verdergaande mechanisatie.

Reageer