Gage skidmore / Wikimedia

Mensen in de omgeving van deze oude seniele man doen alsof hij president is

Een ontroerend verhaal uit Washington

Dit verhaal uit Washington zal je vertrouwen in de mensheid herstellen: vrienden en familie van een oude Amerikaanse man laten hem geloven dat hij president is. Zijn naaste omgeving heeft een wit huis voor hem geregeld waarin hij allemaal bevelen mag geven en dan doen zij alsof ze hem opvolgen.

“Hij heeft waarschijnlijk niet lang meer. We willen hem nog een paar mooie jaren geven”, zegt dochter Ivanka. “Hij blaakte altijd al van de ambitie maar hij heeft het nooit helemaal waar kunnen maken. Dit is iets wat we hem zo gegund zouden hebben.”

“Het is echt schattig om te zien”, zegt Mike, een vriend van de ouwe baas. “Vandaag heeft hij ons opdracht gegeven de minister van Justitie te ontslaan en raketten af te vuren op de president van Syrië. Natuurlijk doen we dat niet echt, maar het is fantastisch om hem elke keer emotioneel te zien opbloeien als hij zo’n beslissing mag nemen.”

De vrienden en kennissen van de man krijgen veel organisaties zo ver om zich in te zetten voor dit liefdadigheidsproject. “The New York Times, CNN, Fox News. Ze vinden het idee zó leuk dat ze graag willen meewerken aan deze actie.”

“Niemand is ooit zo’n goede president geweest als ik! Ik krijg alles voor elkaar!”, juicht de man met een aanstekelijke onnozelheid. Het leven kan zo heerlijk eenvoudig zijn voor sommige mensen. Laten we hopen dat hij nog lang in deze droom kan blijven.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verkeer ook in zo’n buitengewoon liefdevolle omgeving. Zo heeft een medewerkster een Twitter-account voor mij aangemaakt. @therealtruusvanhiernaast. Hartverwarmend. Het maakt me erg trots. Zo blij van!

Reageer
gravatar

Toch beter niet te lang, hoogstens 2 jaar.
Liever nog wat korter.

Zo’n experimentje is leuk (of eigenlijk ook weer niet).
Maar er moeten weer andere mensjes in het witte huisje. Er is een wachtrij!
En de buren zouden het ook wel prettig vinden.

Reageer
gravatar

Mijn vertrouwen in de mensheid is inderdaad hersteld. Hoeveel moet de mensheid niet van deze oude man houden, wanneer 7,7 miljard mensen samen werken om de droom van deze oude man in stand te houden?
Verzoek aan de 150 parlemantariers: “Willen jullie de Nederlandse goodwill tonen door volgend jaar jullie functie neer te leggen en een jaar lang in de VS te gaan flyeren voor deze oude man? Gun de wereld nog eens 4 jaar om zijn saamhorigheid te tonen en deze droom te verlengen …”

Reageer
gravatar

Hallo Ivanka,

Dank je wel dat ik hieraan heb mogen meewerken, ik vond het prachtig om te zien hoe blij je vader was.

Ook moet je de hartelijke groeten van onze wederzijdse vriend Kim hebben.
Toen hij me vertelde over zijn ontmoeting met je Pa, hield hij het niet droog.
Hij heeft het graag gedaan, zei hij.

Kusjes,
Oom Vlad

Reageer