YT - 90-24 Sports

Leven voor de sport: Kevin Strootman oefent na elke training een uur op tikkies terug

‘Een voorbeeld voor jonge voetballers’

Hij heeft het mooiste beroep ter wereld, maar hij doet er dan ook alles voor. Kevin Strootman, verdedigende middenvelder bij het Nederlands elftal, blijft na elke training nog een uur op het veld staan. Strootman oefent dan op eigen initiatief op tikkies terug, zodat hij zijn specialiteit tot in perfectie beheerst.

“Die toewijding is prachtig om te zien, hij leeft echt voor de sport”, zegt middenvelder Frenkie de Jong, die sinds kort bij de Oranje-selectie zit. “Voor jonge voetballers zoals ik is hij een voorbeeld. Als ik hem dan in zijn eentje balletjes naar de eigen helft zie spelen, dan besef ik wat er nodig is om een vaste waarde in het Nederlands elftal te worden.”

Strootman zelf vindt het niet meer dan normaal om na de training nog even door te gaan. “Ik wil het maximale uit mijn carrière halen. Zelfs op deze leeftijd sleept het er heel soms nog in om een bal vooruit te spelen. Daarom blijf ik slijpen aan mijn terugspeelballen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pfffftttttttttttt!
Tikkies terug; dat kan iedereen. Maar die tikkies terug aannemen met je voeten … Dat kreeg ik er maar niet in de koppies van deze spelersgroep!

Reageer