Rob Bayer / Shutterstock

Mieke is lekker een paar weekjes naar Frankrijk geweest dit jaar

Mieke is lekker een paar weekjes naar Frankrijk geweest dit jaar, zo is vandaag duidelijk geworden. De 46-jarige docente aardrijkskunde heeft vandaag bevestigd dat ze drie weken met de kids en Paul op een camping in de Dordogne heeft gestaan.

“Het was heerlijk”, licht Mieke toe. “Lekker bijkomen. Een grot of een pittoresk dorpje bezoeken, een kruiswoordpuzzeltje maken voor de tent, en ‘s avonds lekker eten en een lekker frans wijntje, of twee, haha. Je kent het wel. Gewoon even helemaal niets moeten.”

“We hebben ook geboft met het weer. Het was stralend, geen wolkje aan de hemel. En de natuur was daar ook zo prachtig. De rotsen, de beekjes. We stonden ook aan meertje, we konden er zwemmen. Zo fijn. En Paul kon er lekker met de racefiets op uit.”

“Het leuke van de camping was ook dat de kids er heerlijk hun gang konden gaan. Ja, ze worden alweer wat ouder natuurlijk, dus die willen natuurlijk niet meer de hele tijd bij hun ouwe pa en ma zitten. Het was leuk dat ze wat aanspraak hadden bij leeftijdsgenoten.”

“Ja, ik ben helemaal opgeladen en kan er weer lekker tegenaan dit jaar.”

Mieke was vorig jaar ook lekker in Frankrijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Trap er toch niet in! Ze wil het nog even inwrijven hoe gezellig zij het heeft met haar Paul. Toen ze met mij was was Purmerend al te ver. Rekening houden met een ander, zoals mij, ho maar! Wij mogen nu lekker in Nederland blijven, puistjes uitknijpen en naar De Plus.

Reageer
gravatar

Een kits is een langsgetuigd zeilschip met twee masten.

De voorste mast is de hoogste. Aan deze mast kunnen een grootzeil, fok en kluiver(s) gevoerd worden. Aan de achterste mast wordt gewoonlijk alleen een bezaan gevoerd. Is een mast gaffelgetuigd, dan kan er ook een topzeil worden gevoerd. Op een kits staat de achterste mast voor de roerkoning; op een yawl, die eveneens twee masten heeft, staat de achterste mast achter de roerkoning.