Betalen met PIN binnenkort alleen nog mogelijk met spraakherkenning

'Vier-negen-drie-zeven'

Gehannes aan de kassa is bijna verleden tijd. Detailhandel Nederland heeft aangekondigd dat nog voor het einde van het jaar alle betaalautomaten in Nederlandse winkels worden vervangen door exemplaren die werken met spraakherkenning. Als de proef succesvol blijkt zal de techniek ook voor bankautomaten en alarmsystemen gebruikt worden.

“Pinnen via spraakherkenning is net zo makkelijk al het klinkt”, legt een woordvoerder van Detailhandel uit. “Je steekt je kaart in de lees, wacht op de toon en spreekt dan luid en duidelijk in de microfoon: vier-negen-drie-zeven. Ziet u wel?” Als het apparaat de pincode correct geregistreerd heeft, is de transactie daarmee afgerond. Zo niet dan moet de klant de code nog een keer herhalen – het liefst iets luider en duidelijker.

Volgens Detailhandel heeft het nieuwe systeem meerdere voordelen. Zo is betalen via spraakherkenning hygiënischer en gebruiksvriendelijker voor mensen met dikke vingers. Bovendien is het een stuk veiliger: de spraakherkenning maakt het onmogelijk dat kwaadwillenden de pincode meelezen met behulp van een camera of verrekijker.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

daar is een edele delen scanner voor. Je stopt je edele deel er in en de scanner geeft je pincode door. Het blijkt dat bij mannen de lengte van hun deel uniek is. Bij vrouwen is het de hoeveelheid haren.

gravatar

Dit is het aller domste wat ze tot nu toe bedacht hebben. Je heb draadloos pinnen en als je bang ben om vieze handen te krijgen doe je maar een flesje desinfecteren meenemen . Wat een onzin echt nadenken kunnen we niet meer mee lekker dom

Reageer
gravatar

Dit is het allerdomste wat men tot nu toe bedacht heeft. Men heeft draadloos pinnen, en als men bang is om vieze handen te krijgen, dan neemt men maar een flesje desinfectering mee. Wat een onzin! Echt nadenken kan men niet meer meer. Lekker dom!