retoncy / Shutterstock

Het gevaar van Rusland wordt overschat, zegt man die bang is dat onze cultuur ten onder gaat als Zwarte Piet verandert

Hidde Tjepkema uit Joure ergert zich aan de ‘angstzaaierij’ over Rusland. Volgens de man die vreest dat de Nederlandse cultuur verloren gaat als Zwarte Piet een ander uiterlijk krijgt, valt het met het gevaar van Poetin reuze mee. “We moeten ons niet zo laten opjutten.”

“Al die russofobie… Mensen raken tegenwoordig om het minste in paniek”, snuift Hidde, die vorig jaar nog een snelweg blokkeerde om een bus met tegenstanders van Zwarte Piet tegen te houden. “Poetin wil gewoon het beste voor zijn land. Mensen zien spoken. Hoe die man opkomt voor de gewone Rus. Hij cijfert zichzelf helemaal weg. Daar kunnen die baantjesjagers in Den Haag en Brussel nog wat van leren, met hun wachtgeld. Natuurlijk zijn die bang voor Rusland.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

De aangetoonde pogingen van het Russische regime om westerse democratieën te ondermijnen, boezemen Hidde, die hysterisch wordt als hij een roetveeg ziet, geen angst in: “Dat Rusland verkiezingen hackt en MH17 heeft neergeschoten, dat is allemaal fake news”, aldus de man die in de verpakking van Sinterklaaschocolade van Hema hét bewijs ziet dat een cultuurmarxistische samenzwering de Europese beschaving te gronde wil richten. “Rusland de schuld geven van alles wat er mis gaat, ik vind dat nogal paranoïde. Daar moeten we boven staan.”

Zelfs als de Russen kwade bedoelingen zouden hebben, maakt de Fries, die onlangs nog op Facebook plaatste dat de Nederlandse cultuur definitief de nek omgedraaid is zodra we regenboogpieten accepteren, zich niet druk: “Nederland kan echt wel tegen een stootje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, dat mensen individuen zijn. Deze individuen werken samen in meerdere verschillende groepen. Deze groepen willen wel eens met elkaar concurreren en conflicten kunnen oplopen.

Wanneer jij zegt: “Zo zei hij geen enkel multicultureel land te kennen waar mensen vreedzaam met elkaar leven.”, Dan zit daar wel iets van een kern van waarheid in, de geschiedenis zit er vol mee.

gravatar

Nee hoor, iedereen viel mi geheel terecht over je heen. Het probleem is daarmee niet opgelost laat staan gedefinieerd.

In de middeleeuwen verdeelde men de maatschappij in groepen op basis van religie, later werd dit ras of etniciteit en nu hebben we het multiculturalisme.

De situatie waar jij naar verwijst kan alleen bestaan bij de gratie van multiculturalisme. Dit is overigens een pleonasme, net als intelligent design. In andere woorden, voor conflicten tussen groepen heb je eerst wezenlijk verschillende groepen nodig. Aan deze groepen worden dan wezenlijk verschillende eigenschappen toegewezen en individuen worden aan de hand van die eigenschappen anders behandeld dan anderen. Dit is inherent discriminatoir en zelf crypto-fascistisch te noemen.

Nu hebben we ook extreemrechtse moslims. Als die dingen roepen die veel erger zijn dan jij deed, dan hoor je in de pers of politiek daar bijzonder weinig over. Dit is onderscheid maken op basis van de groep ipv het behandelen van mensen als individuen.

Zoals ik het zie: men geeft een voorzet dmv wat men multiculturalisme noemt en jij en Wilders koppen de bal in.

gravatar

Huh? Maar wat kan ik daar nu concreet mee? De hele situatie pakt juist fantastisch uit voor de VVD.

Iedereen is zo over de zeik van die multiculturele nonsens op links dat ze als het ware vluchten naar rechts. Die angst wakkeren we nog wat aan door zelf ook geen onderscheid te maken en bv aanhangers van Erdo, die daar in Rotterdam demonstreerden, ook als vertegenwoordigers van de hele groep te behandelen: “pleur op!”.

Hihi, ondertussen kleden wij van de VVD de hele middenklasse en het hele midden- en kleinbedrijf uit.

Het is dan wel heel belangrijk dat die PVV niet verboden wordt; wij zijn voor volledige vrijheid van meningsuiting, hetzen tegen minderheden/vrije pers/rechtsstaat/democratie hoort daar dan bij. Om die reden zul je ook nooit iets inhoudelijks over dat Wildersproces kunnen lezen in de Elsevier. We moeten de mensen wel cruciale informatie onthouden anders komen we er niet mee weg.

Door te dreigen om met extreem-rechts te gaan regeren kunnen we de rest tot compromissen dwingen. Dan moet dat extreem-rechts wel salonfähig blijven, Daarom houden we ook zoveel mogelijk een hand boven Orban, de rechtsstaat is daar zogenaamd niet in gevaar, hahaha!

gravatar

Zoals ik het zie staat jouw VVD op instorten. Ik ben binnenkort trouwens jarig en ik heb een lijstje gemaakt:

1 onafhankelijk hooggerechtshof dat kan toetsen aan de grondwet zoals in de Verenigde Staten
2 wetgeving omtrent partijdemocratie zoals in Duitsland
3 een ook formele scheiding tussen de rechtsstaat en de politiek, politici benoemen rechters bv niet maar moeten wel tekenen bij een benoeming
4 scheiding van politie en justitie

Historisch gezien is het zo dat belangenverstrengeling, corruptie, hetzen tegen minderheden/vrije pers/rechtsstaat/democratie/buitenland etc, dat die dingen met elkaar samen gaan. Als je machten van elkaar scheidt en mede zo belangenverstrengeling tegen gaat, dan kan je al die dingen tegelijk sterk beperken.

Denk ook aan de afdracht regeling van de SP, gekozen volksvertegenwoordigers horen niet financieel afhankelijk te zijn van een partij. Of bv dat GL op kosten van BNNVARA een promotiefilm liet maken. Ook dat die Wilders met regelmaat de hele 2e Kamer bij elkaar schreeuwt en dat onder zijn neus tegen de 2 ton wordt weggesluisd heeft te maken met dat die partij niet democratisch is, ook een vorm van belangenverstrengeling.

Over de VVD hoef ik je natuurlijk niet te vertellen.

gravatar

Ik kan me zo ergeren aan mensen die bruin brood eten.Het is pure racisme.Witte mensen eten maar hu eigen wit cassinobrood.Dat moest ik wel eventjes kwijt.

Reageer
gravatar

Hoe wereldoorlogen ontstaan snapt niemand. Ik weet nog goed dat ik in een natuurcentrum dagelijks zat te mediteren om de wereld de goede kant te krijgen en hoe ik onbeschoft aangesproken werd, met in mijn achterhoofd de arrogantie van het volk hier. Ik mocht mijn vinger niet uitsteken, ik zei dat loopt fout af, dezelfde dag werd dat vliegtuig neergeschoten.

Reageer
gravatar

De hond die bijt in een gevende hand. Heel Oost Europa kregen we cadeau van de Russen.
De wereld zit vol mensen die held willen zijn in de laatste wereldoorlog, net als de verzetsstrijders die zich aansloten in het laatste uur toen ze hoorden dat de geallieerden eraan kwamen en na de oorlog de NSB’ers van het laatste uur om een stuk brood in de Hongerwinter met pek lieten bestrijken. Je ziet ze overal.
Zo ziet de overwinningsroes van het Westen eruit. En daarom staat discriminatie van talloze minderheden zo hoog op de agenda. Omdat iedereen weet dat dit de maatschappij is.

Reageer
gravatar

Een stuk brood in de hongerwinter? Bent u een sympathisant van de zogenaamd zielige NSB? Of een tegenstander van het bestrijden van discriminatie?

gravatar

Het lijkt me leuk om in het kader van het sociaal kredietsysteem- dat gaat komen- een door de overheid georganiseerde Zwarte Piet-tekenwedstrijd voor kinderen te houden.

Kinderen met een tekening van een zwarte Zwarte Piet met rode lippen en oorringen krijgt dan meer kredietpunten. Een kindertekening van een roetveeg-Zwarte Piet minder.

PS: Leuk dat de Zwarte Piet-discussie nu al door De Speld in gang wordt gezet.

💗I love it!💗

Corrie.