Gage Skidmore / Flickr

Republikeinen nemen afscheid van fatsoen

De Republikeinse Partij in de Verenigde Staten heeft afscheid genomen van haar laatste beetje fatsoen. Na de dood van senator John McCain stonden veel Republikeinen stil bij het verlies van hun waardigheid.

“Eindelijk hoeven we de schijn niet meer op te houden”, zegt senator Mitch McConnell over het overlijden van de man die zich inzette voor beschaafde politiek. Prominent Paul Ryan laat zich in vergelijkbare bewoordingen uit: “Het was zwaar voor de partij om een geweten te hebben, ook al was het oud en zwak en volkomen geïsoleerd.”

President Donald Trump laat in een verklaring weten dat met John McCain het laatste beetje hoop van de gematigde vleugel van zijn partij is gestorven: “Suckers!!!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooi dat ie dood is, eindelijk kans dat een fatsoenlijk iemand Arizona’s belangen goed gaat vertegenwoordigen in de senaat.

En ja hij was hopelijk de laatste republikeinse democraat in de zin dat hij schijt had aan zijn eigen achterban ten behoeve van achterkamertjes politiek

Morgen hopelijk Hillary!!!
.

.

Reageer
gravatar

De alom befaamde, onduidelijke Arizonaalse Abbo is duidelijk Republikeins gezind. Gek genoeg stelt hij zijn hoop op mevrouw Clinton.

Voor ons Nederlandse correspondenten is dat niet te verklaren. Morgen vragen wij bij het dagelijkse vijf-minutenvragenuurtje voor goedgelovige verslaggevers van het Witte Huis aan woordvoerder Sarah Sanders (of is het weer een ander?) vragen over de relatie van Abbo met president Trump of met z’n Eerste Dame.

gravatar

Het is maar een persoonlijke, dus subjectieve observatie, maar in dit geval meen ik bij Julius & Van der Wall een glimp van oprechte erkenning te bespeuren in hun doodsbericht (obituary) van John MacCain. Het in deze context noemen van 666-doodsengel DJ Trump doet bijna aan als blasfemie. maar il faut exagérer pour mieux comprendre, nietwaar?

gravatar

Als dominee bent u voor uw gemeente verplicht betekenis te hechten aan het menselijk verscheiden. Ik geef u een voorbeeld:

Voor deze dappere, bekwame, sociale, empathische en bovenal diepgelovige senator zal door Petrus zelf de Hemelpoort worden geopend. De Heere zal hem in open Armen ontvangen en hem een fauteuil vooraan Zijn Zetel geven.

gravatar

Helaas zal Ik voor deze Heilige Vader en vele priesters de Hemelpoort niet langer meer openen.

Eeuwenlang heeft een vreselijk hoog aantal pedofiele godsvertegenwoordigers op aarde hun machtspositie misbruikt.

Meer recentelijk heeft paus Franciscus – zoals al eeuwen gebruikelijk is – grote aantallen zondige daden van zijn kardinalen en bisschoppen moedwillig verborgen gehouden en die op hun beurt weer van hun personeel.

Ik pik het langer meer, want we verliezen al teveel gelovigen

gravatar

Och och , wat een onzin verhaal. Het is duidelijk dat Rudolf Julius en Sake van der Wall zich alleen maar laten informeren door fake news. ? Kijk een naar Fox News. Daar vind je een heel ander verhaal over John McCain. ?

Hij was een verrader.

Corrie.

Reageer
gravatar

Onze meest prominente rechtse jokkebrok *) heeft weer een woordje geleerd op haar cursus Engels voor beginners, maar de betekenis van dat woordje niet begrepen.
Fake news betekent letterlijk namaaknieuws of beter vuilspuiterij. Maar dat is in ’t geheel niet van toepassing op het levensverhaal van de laatste Democraat onder de Republikeinen..

*) Ik had bijna reageerder geschreven, maar dat is voor Van Hiernaast te veel eer.

gravatar

Onze meest prominente reageerder *) heeft weer een woordje geleerd op haar cursus Engels voor beginners, maar de betekenis van dat woordje niet begrepen.
Funny betekent grappig, raar of kluchtig, maar dat is in ‘t geheel niet van toepassing op het overlijden van de laatste Democraat onder de Republikeinen..

*) Ik had bijna reageerster geschreven, maar dat is tegenwoordig seksistisch.

gravatar

Een reageerder die niet het bevattingsvermogen heeft om te ”verstehen” dat bedoelde reactie betrekking heeft op de teneur van het artikel (en niet op het nieuwsfeit van het overlijden als zodanig ) is het eigenlijk niet waard om van repliek gediend te worden,
ook al betreft het de zuurpruim Steeds/Dodo/Plien/Viesman/etcetera.

Die overigens alleen om zijn eigen grapjes en reacties op zichzelf kan lachen.

gravatar

En dat zegt de grootse avatar-hijacker die er op De Speld rond-becommetarieert! Beschamend, sterker nog lachwekkend hoe iemand telkens weer om de hete brij probeert heen te laveren.
En jammer dat hij elk rimpelingetje aangrijpt om los te gaan.