Alexandros Michailidis / Shutterstock

Griekenland doet bid voor Olympische Spelen 2028

Griekenland staat sinds deze week financieel weer op eigen benen en dat mag gevierd worden. Zojuist maakte de Griekse overheid bekend dat het land zich kandidaat stelt voor de Olympische Spelen van 2028.

“We willen de wereld laten zien dat we veel meer zijn dan een land in financiële problemen”, vertelt de Griekse premier Alexis Tsipras. “We zijn daarom van plan om eens groot uit te pakken. Nieuwe stadions, nieuwe wegen. Het mag allemaal best wat kosten. De wereld moet Griekenland weer gaan associëren met pracht en praal en feest.”

Tsipras is niet bang voor een gebrek aan draagvlak onder de bevolking. “De Grieken hebben zware jaren achter de rug. Iedereen is hier wel wel weer toe aan een feestje.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, Grieken zijn Grieks-katholiek, al meer dan 1500 jaar. Maar ALS ze bidden, dan is dat allereerst tot het IMF en het consortium van West-Europese banken dat dik verdient aan de problemen in Griekenland. Je ziet het ook in de supermarkten: Griekse yoghurt wordt meer en meer vervangen door Turkse yoghurt.

gravatar

De Binnenlandse economie was ook ingezakt met 40% las ik. Tijd om even te feesten..? Ga aan je economie bouwen. Iets maken dat je kunt verkopen wellicht?

Reageer
gravatar

De échte satire is dat Griekenland geregeld financiële steun nodig heeft om de RENTE op haar leningen op tijd te betalen. Die miljarden voor Griekenland bereiken de ‘gewone’ Griek nimmer, Ze gaan VAN IMF, Europese banken en speculanten (met een forse rente) NAAR IMF en Europese banken en speculanten. Gelukkig is daar de populatie van De Speld volledig onbekend mee. Zo hoort dat ook, Gelukkig zien we de chantage van Unilever van € 2.000.000.000,- door de vingers: want ook als de dividendbelasting wordt afgeschaft, komt het hoofdkantoor niet naar Nederland. Zalig zijn de eenvoudigen van geest.

gravatar

bij sommige sporten is dat een aanwinst, maar bij sommige sporten zou ik dat toch liever niet zien.

Van die hardloopsters moet je houden van dat platte, en bij kogelstoten wil ik het echt niet zien. Zelfs de vrouwen zijn eigenlijk mannen