photocosmos1 / Shutterstock

Rutte: inkomstenbelasting moet worden afgeschaft omdat burgers anders Nederland verlaten

Kabinet staat voor moeilijke opdracht om gat van 55 miljard te dichten

Vandaag vindt de jaarlijkse informele ‘heisessie’ van het kabinet plaats. Maar dat de omstreden afschaffing van de inkomstenbelasting aan bod zal komen, valt bijna niet te vermijden. De afschaffing is volgens het kabinet nodig om te voorkomen dat burgers hun activiteiten naar andere landen verplaatsen.

“Het is geen populaire maatregel en zelfs een beetje bizar, maar we hebben geen keuze”, stelt premier Rutte. “Ik zit er ook niet op te wachten een cadeau te geven aan onze werkende burgers, maar met ons huidige progressieve belastingstelsel zijn we mensen als de familie Beuker binnen no-time kwijt aan een land als Engeland en dat moeten we niet willen.”

Het is nog niet duidelijk waar het geld vandaan gehaald moet worden om het gat van 55 miljard op te vullen. Vanuit bedrijven als Unilever en Shell is al protest aangekondigd tegen het voorstel, uit angst dat de kosten op hun bord terecht zullen komen. “Als mensen als Hans Beuker willen verhuizen naar een chaotisch prutstaatje moeten ze dat maar doen, maar wij hebben geen zin om weer een hogere omzetbelasting te moeten neertellen om hun egoïstische leventjes te financieren”, aldus de woordvoerder van Shell.

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, een goed idee. Hetzefde voor de maximale wielbelasting. Afschaffen! Als we stoppen met belasting heffen, dan stop ook de chaos bij de belastingdienst. Dat is weer een belasting minder.

Reageer
gravatar

Ik zeg privatiseren die hap. Via een openbare aanbesteding, de hoogste bieder mag belasting gaan innen bij de burger. En om problemen te voorkomen, laten we de branche zelf een ethische code opstellen en bewaken.

gravatar

De Inkomstenbelasting is hier helemáál niet te hoog! Ja, voor de Minima, maar niet voor de Zakkenvullers. Gewoon weer méér tarieven en alles bóven een half miljoen, 90% belasten. Wie dan weg wil, gewoon gáán! Die waren tòch al te duur voor hun weinige werk!

Reageer
gravatar

hoeft. niet. af te lassen maar. zeker. verminderen, zowieso de belasting op vakantie. geld en kleine. winstdelingen. nederland moet land worden waar. werken wordt. beloond, nu. niet. het geval, ik heb redelijk goede. baan maar kan moeilijk. rondkomen. kosten zorg. bijna. niet. te. doen, veel mensen vermijden normale nodige. zorg

Reageer
gravatar

Last. Van. Ademhalingsproblemen? Premie en Eigen. Risico. te hoog? Wordt dán. lid van de VVD of D66.Ga dan rustig slapen met. zelfaangeschafte. bronchiënverwijder. Want. Wiebes. Waakt. Over.U. Dus kijkt. morgen allen. naar VPRO Zomergasten

gravatar

Ze kunnen natuurlijk ook eens stoppen met het financieren van allerlei nutteloze militaire acties in het buitenland. Een beetje meer afstand nemen van Europa en Amerika……je hoeft immers niet het beste jongetje van de klas te zijn. Dan kun je idd een belasting verlichting doorvoeren zonder dat een ander er voor op hoeft te draaien.

Reageer
gravatar

Ik ben voor het afschaffen, ik verdien nu net zoveel als dat ik subsidie zou ontvangen, mensen met een laag inkomen blijven maar belasting betalen en moeten zien te overleven om de rekeningen te kunnen blijven voldoen, terwijl deze baas van shell zijn toegeëigende rijkdom gerechtvaardigd vindt, en het gewone werkvolk egoïsten noemt,, eten wij wat onder de tafel ligt, en hopen dat we ooit iets zullen overhouden na al het zwoegen, om van te leven.

Antonides

Reageer
gravatar

Je hebt groot gelijk A.; CEO’s van multinationals zijn allen “Rupsjes-nooit-genoeg”, er is nu een race bezig wie zich het eerst ‘*EU-miljardair’ mag noemen (* strenge selectie want minimaal 1 miljard moet bestaan uit schaalsalaris exclusief emolumenten als bonus en fringe benefits). Dus zeg maar het inkomensniveau van een gemiddelde bankier in Wall Street, The City, Frankfurt of Dubai.

gravatar

Vroeger heette het “De Lage Landen” nu “De Lege Landen”. En jongetjes die gespijbeld hebben of niet opgelet hebben maar roepen “Vol! Vol!”

Reageer
gravatar

Volgens Buma kost het de staat per saldo toch niets. Als iedereen naar het buitenland gaat komt er ook geen inkomstenbelasting meer binnen. Bovendien moet het kabinet ook rekenig houden met lokale economie, de middenstand is afhankelijk van juist de belastingbetalers, denk aan de bakker en de plaatselijke kroeg

Reageer
gravatar

Volgens de begrotingsregels moet het gat dat hierdoor in de begroting ontstaat worden opgehoest door het grote bedrijfsleven. Die gaan dat niet pikken want die hebben het al zo moeilijk

Reageer
gravatar

Dus, als Hans de Beuker wil vertrekken, heeft de woordvoeder van Shell het recht om dat egoïstische leventjes te noemen. Waar haalt hij de gore lef vandaan, dat een winstmakend bedrijf als Shell met al hun topmannen die hun geld in het buitenland hebben, andere egoïstische te noemen. Volgens mij moeten deze bedrijven opdraaien voor het grootste deel van de kosten van de economie, niet de mensen die voor hen het werk doen.

Reageer
gravatar

Sommige mensen geloven ook echt alles, zonder ook maar naar logica of bronnen te kijken, of het bijvoorbeeld echt is of een satirische website. De grootste onzin verpakt in een semi officieel sausje, direct geloofd.. Als politicus zou ik daar wel lekker gebruik van ma… oh!!! Oh!!! Oh!!!! Nou snap ik het!!!

gravatar

Egoïstische leventjes te financieren?? Zegt de Shell? Hou toch op egotrippers milieuverkloters die het kabinet in de broekzak heeft (gekocht)

Reageer
gravatar

Wat je zegt Sandra, in de beide broekzakken én achter de rits van Shell wordt heel wat afgehandeld. Het probleem is dat Rutte er bepaald niet vies van is.

gravatar

Geachte redactie,

Ik heb Hardwerkende Nederlander waarvoor de afschaffing van die inkomstenbelasting en overigens alle persoonsbelastingen geldt, gedefinieerd.

U heeft dat niet opgenomen in uw bericht. Abusievelijk naar ik hoop. Ik geef u nog een kans.

Hardwerkende Nederlanders zijn: bedrijfsbestuurders, bankdirecties en investeerders die jaarlijks meer dan de premier verdienen.

Om dat te kunnen bekostigen gaan alle btw-tarieven volgend jaar naar 51,5 %.

Reageer
gravatar

Draconische maatregelen blijken nodig om ter elfde ure het predikaat ´Failed State´ te kunnen afwenden. De geest is echter al uit de fles. Zelfs in Suriname worden die koekenbakkers uit Vak K. samen met hun achterban niet meer serieus genomen.

Reageer
gravatar

Oei, verkeerde plaatsing door een huishoudelijk probleem. Mijn collega heeft dat opgelost. Hij zit nu met Joke in een werkkast.
Even opnieuw dus, maar nu op de juiste plaats.

Of van Frankrijk, maar daar moet je als president getouwd zijn met een (veel oudere) vrouw. Hij kan natuurlijk met zijn voormalige zweminstructrice van lagere school ‘t Hoepeltje trouwen.