KIRAYONAK YULIYA / Shutterstock

Man die de wereld wil zien komt in Nederland nooit buiten Amsterdam

'Ik ben geïnteresseerd in andere plekken, dan moet je wel naar ver'

Van de krasbare wereldkaart aan de muur van zijn studio in Amsterdam heeft Alex Verkerk inmiddels 57 landen opengekrast. Zo vaak als het kan gaat hij op reis, want hij wil de wereld zien. Thuis in Nederland zet Alex echter geen voet buiten zijn woonplaats.

De Waddeneilanden, hunebedden, de Veluwe, allemaal pareltjes die binnen twee uur te bereiken zijn, maar deze plekken heeft Alex nog nooit aangedaan. “Weet je wat gaaf is? Die eeuwenoude boeddhabeelden in Thailand. Of Maya-tempels. Zo vet om zo dichtbij ruïnes te zijn van wel een paar honderd jaar oud”, vertelt Alex, die nog nooit een 6000 jaar oud hunebed heeft gezien.

De Amsterdammer legt uit wat de reden is dat hij zoveel op reis gaat. “Ik ben zo iemand die geïnteresseerd is in andere plekken, die niet altijd maar op dezelfde plek wil blijven. Nee, ik hou ervan bijzondere natuurgebieden te bezoeken en om historische bouwwerken met eigen ogen te zien. En tja, voor dat soort dingen moet je wel naar ver.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Doet me denken aan de wereldkaart van Share waar alle plekken aangestipt zijn waar Maitreya is verschenen.