NOS

Data-analyse: Feyenoord heeft het in de heenwedstrijd laten liggen

Uitschakeling Feyenoord kreeg vorige week al gestalte

Feyenoord slaagde er donderdag niet in de volgende voorronde van de Europa League te bereiken. De Rotterdammers bleven steken op 1-1 tegen AS Trencín. Dat was niet voldoende na de 4-0-nederlaag vorige week in Slowakije. Een analyse van de data leidt tot de conclusie dat Feyenoord het juist in die wedstrijd heeft laten liggen.

Doelpunten
Als we om te beginnen kijken naar het aantal gemaakte doelpunten, dan zien we dat Feyenoord in Slowakije 0 keer tot scoren kwam. In de terugwedstrijd in Rotterdam maakte de ploeg van Giovanni van Bronckhorst 1 doelpunt. Een significant verschil, zeker in het hedendaagse voetbal.

Tegendoelpunten
Het verschil tussen de heen- en de terugwedstrijd wordt nog duidelijker als we kijken naar het aantal tegentreffers. Trencín maakte vorige week liefst 4 goals. Dat is 4 (!) keer zo veel als in de return in de Kuip, toen de Slowaken 1 keer tot scoren kwamen.

Conclusie
Wie de data grondig bestudeert, kan niet anders dan de conclusie trekken dat de uitschakeling van Feyenoord eigenlijk vorige week al gestalte kreeg. Het is nu aan Van Bronckhorst en zijn staf om lessen te trekken uit deze gegevens.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind deze data analyse wat slordig. Je kan beter twee keer Trencin onder lelkaar zetten en twee keer feyenoord en dan bij elkaar optellen, gecorrigeerd voor het aantal speelbare minuten verminderd met de minuten bal aan de voet.

Reageer