WIkipedia

Raampje van de RAI ingetikt om 33.500 oververhitte honden te bevrijden

De politie heeft vanochtend het zijraampje van de RAI ingetikt om 33.500 oververhitte honden te bevrijden. De honden waren onder erbarmelijke omstandigheden achtergelaten in het Amsterdamse congrescentrum.

Buurtbewoner Ria Hikmatullozoda tipte de politie over de aanwezigheid van de viervoeters. “Ik fietste er vanochtend langs en zag drieëndertigduizendvijfhonderd hondjes met hun snuit tegen dat raampje gedrukt zitten hijgen. Wat ben je dan voor een baas? Dat denk ik dan bij mezelf. Als je niet van plan bent een beetje fatsoenlijk voor je huisdier te zorgen moet je niet aan 33.500 honden beginnen.’

Ria heeft nog even overwogen zelf het ruitje in te tikken. “Maar ik weet niet zeker of dat thuis wel goed zou gaan met Poekie.” Gelukkig kon de politie uitkomst bieden. “We hebben de ruit kunnen forceren en een briefje achtergelaten voor de eigenaar,” vertelt Hugo Malpeter van politie Amsterdam-Amstelland. “Op dat briefje hebben we aangegeven dat zijn of haar 33.500 honden verspreid over Amsterdam-Zuid van straat geplukt kunnen worden, een enkeling misschien iets verder. D’r zaten er volgens mij wel een paar tussen die best hard konden.”

Als de politie het baasje van de 33.500 honden achterhaald heeft kan hij of zij rekenen op een goed gesprek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik ben dagen in de rai geweest en het was er absoluut niet warm, echt een onzin verhaal zowiezo waren niet alle ingeschreven honden op alle dagen en tegelijk aanwezig, verspreid over 4 dagen.
ik kan overigens geen goed woord hebben voor mensen die honden in auto’s laten, op iedere hoek staat een bord dat daar streng op gecontroleerd wordt, de organisatie doet er alles aan om dit te voorkomen, er zijn helaas dan toch weer mensen die het kapot moeten maken voor de goeden

Reageer
gravatar

Hadden beter een goede opruiming van een flink aantal mismaakte inteeltmisbaksels kunnen doen.
Van die ‘honden’ zonder poten, of zonder snuit, of met een varkenskop, en/of met teveel agressie.

Doe dan gelijk de bijbehorende en erop gelijkende baasjes ook maar weg.
Vooral denkend aan agressieve proleten met kontenkop en snikkelbaard.

Reageer
gravatar

Deze showhonden zijn een verlengstuk van ego en banksaldo van hun baasjes/vrouwtjes. In het nieuws van 8 uur hoorde ik (van kenners) dat staarten altijd omhoog moeten staan, zelfs ook van gecoupeerde honden. Heeft dat een fallische achtergrond?

Reageer