Dirk Hol / Wikipedia & Waar keek jij vroeger naar? / Youtube

Kees van der Staaij wenst niet vergeleken te worden met Budgie de kleine helikopter

Als het aan de SGP ligt wordt Kees van der Staaij niet vergeleken met Budgie de kleine helikopter. De partij heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee het verboden zal worden om de fractievoorzitter te vergelijken met de pratende helikopter uit de gelijknamige tekenfilm.

“Er zijn belangrijke verschillen tussen Van der Staaij en Budgie de kleine helikopter”, stelt woordvoerder Menno de Bruyne. “Met de SGP willen wij Bijbelse normen en waarden in de Tweede Kamer brengen, een vergelijking met Budgie wekt de suggestie dat Van der Staaij een propellor op zijn hoofd zou hebben en zich druk zou maken om de beslommeringen op Harefield Airport. Terwijl dat juist zaken zijn waar de SGP niks mee te maken wil hebben. Bijbelse waarden en Budgie de kleine helikopter zijn onverenigbaar.”

Op het moment van schrijven is de vergelijking tussen Budgie en Kees van der Staaij nog niet gemaakt. De SGP wil met het wetsvoorstel dergelijke associaties dan ook voor zijn, benadrukt De Bruyne. “Stel je voor dat het mensen gaat opvallen dat er daadwerkelijk enige gelijkenis is tussen de oogopslag van onze fractievoorzitter en die van die olijke en behulpzame helikopter met zijn vrienden Pippa, Chuck en Lionel, en dat ze dat dan steeds zouden gaan benadrukken iedere keer als het over Kees van der Staaij gaat. Het zou ontzettend flauw zijn om daar steeds weer over te beginnen zonder dat daar een straf tegenover staat. Dat willen we dus voor zijn.”

 

 

Het is niet nieuw dat een politicus een wetsvoorstel doet om vergelijkingen met tekenfilmfiguren te voorkomen. Eerder probeerde Lodewijk Asscher al een stokje te steken voor de veelgemaakte vergelijking tussen zijn persoon en Teddy Ruxspin.

Vooralsnog heeft de actie van de PvdA-fractievoorzitter de vergelijking met de olijke beer alleen maar verder in het collectieve geheugen gegrift.

 

Eerder zette VVD’er Albert van den Bosch het kabinet al verder onder druk om naar wetgeving te kijken die de vergelijking met zijn persoon en Koopa Troopa kon verbieden. Er lijkt binnen VVD weinig animo om de persvrijheid hiervoor te beperken. “De vergelijking is immers ook bijzonder treffend,” aldus een VVD-woordvoerder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, we hadden het hier laatst over dat machtsvacuüm waar je over begon.

We hebben het er hier binnen de GL-crew over gehad. We zijn het er niet mee eens maar we snappen het ook niet helemaal. Zou je er over kunnen uitwijden?

gravatar

Goed dat je het vraagt! Wat dacht je hier van:

Je kan die voormalige Sovjetunie en de Islamitische wereld zien als een gigantische achterstandswijk waar de politie nooit langs komt en waar hangjongeren met ernstige persoonlijkheidsstoornissen de zaak bestieren dmv een eer/angst/haat/intimidatie/geweld en belangenverstrengelende corruptiecultuur.

Het probleem is dat jij net die Sjakie bent.

gravatar

Nee, Sjakie van de Mayers…euh….Flodders bedoel ik natuurlijk. Alleen zijn dit geen Flodders maar echte Psycho’s.

Als je deze types met onze normale manier van doen met oa redelijkheid en toegevelijkheid tegemoet treedt, dan zien ze dat als een zwakte die ze kunnen en zullen gebruiken. Maw, onze normale omgang heeft bij hen een tegenovergesteld effect, namelijk dat zij de inzet zullen verhogen.

gravatar

Kuch, kuch, rogggel….euh… hier wens ik geen commentaar op te geven.

Je moet het ook andere factoren meenemen in je overweging. Bv dat regimes die sterk corrupt, belangenverstrengelend en weinig tot niet democratisch gelegitimeerd zijn, dat die op weinig steun kunnen rekenen van de onderhorige bevolking en dat dergelijke regimes derhalve inherent instabiel zijn.

Wat er dan altijd gebeurt is dat men externe vijandbeelden gaat gebruiken of zelfs bedenken om zich tegen af te zetten en op die manier de zaak stabiel te krijgen.

Dit kunnen de oppositie, de vrije pers, minderheden, buitenlanden of willekeurig verzonnen samenzweringen zijn.

Maw, door bv de Krim te bezetten in het geval van Rusland of door Israël en de VS uit te willen roeien in het geval van Iran, dan geef je hen een uitweg uit hun interne problemen. Ze kunnen ook niet anders want interne hervormingen zijn veel moeilijker, zie ook Griekenland.

Ze hebben dan een sterke incentive om dit gedrag op te voeren want het pakt goed uit en zo ver die gaat, toch? Maw, als je toegeeft dan is dat een garantie voor meer van hetzelfde.

gravatar

en Mark Rutte zeker vergelijken met de inktvis uit Finding Nemo omdat hij geen ruggegraat heeft.

Zelf ben ik vergelijkbaar met Iron Man. De overeenkomsten zijn ongelooflijk!

Reageer
gravatar

De Bijbel die al zo vaak aan het steeds modernere Nederlands is aangepast, is ook al niet meer gratis online, sinds citaten door afvalligen op de Speld, die werd het eerst van al geprivatiseerd. Wel krijgen we in plaats daarvan de uiteenzettingen van een enkele frase door allerlei predikanten. Op die manier wordt de ov-kaart veiliggesteld en het geloof gered. Zo tonen we aan hoe actueel het woord van God is in onze tijd.

gravatar

Lieve Truus,

Het zou de christenen inderdaad sieren als ze zich beter aan hun goddelijk verplichtingen zouden houden.

Bijvoorbeeld misogynie, polygynie, slavernij en verplaatsing op ezels staan naast genocide ook in de Bijbel.
In het christendom mag niks, behalve als het in de Bijbel staat en dan is het verplicht.

gravatar

Als de na-aper van de echte juf Sjannie (met een S dus) vroeger goed was opgevoed, dan zou ze wat meer fatsoen hebben gehad en niet voortdurend andere reageerders imiteren.

gravatar

Echte juf Sjannie, die imitator beschuldigt anderen van onnozele commentaren, terwijl ze zelf het onnozelste commentaar in het honderdjarig bestaan van De Speld uitkraamt.

gravatar

Gij zult geen gesneden beeld, noch enige gelijkenis maken, van hetgeen boven in de hemel, noch van hetgeen onder op de aarde is …

gravatar

Gelukkig is míjn imago zo onkreukbaar dat
niemand het ook maar in zijn hoofd haalt om mij waar dan ook mee te vergelijken.

Ik ben dan ook erg blij met mijzelf. 🙂

gravatar

Uit ervaring kan ik beide heren verzekeren dat zij door mij na ieder vragenuur én op vrijdagmiddag serieus werden genomen. Zelfs mijn vrouw heeft er nooit een probleem van gemaakt.