Akhenaton Images / Shutterstock

7 tips om een reiziger te zijn in plaats van een toerist

‘Op vakantie’ klinkt een stuk minder levenslustig dan ‘op reis’. Maar we willen niet allemaal onze baan opzeggen om ons maandenlang oncomfortabel en met te weinig geld van hostel naar hostel te verplaatsen. Kun je op een volledig verzorgde zonvakantie toch genieten van de wereldwijze status van ‘reiziger’? Met deze 7 tips wel.

Vervang je rolkoffer door een backpack
Een koffer met wieltjes die je gemakkelijk met je mee kunt trekken, is natuurlijk hartstikke handig als je over een aangelegde weg naar je hotel loopt. Maar zoveel comfort past niet bij een reiziger. Dus doe toch in de hitte een zweterige backpack om. Zo compenseer je dat je een eigen hotelkamer hebt in plaats van een bed op een gedeelde slaapzaal. En vergeet niet een yogamat aan je tas te hangen!

Draag altijd een harembroek
Laat al die leuke zomeroutfits in je kast liggen en neem alleen een harembroek mee. Door elke dag dezelfde te dragen, is ie snel lekker vaal en met een beetje geluk voor het einde van je vakantie precies versleten genoeg. Maak je wanderlustige look af met een paar leren bandjes om je pols.

Was je haar niet en doe een doek om je hoofd
Laat je shampoo thuis en doe een doek om je hoofd zodra je haren in vette strengen beginnen te veranderen. Zo kun je gewoon een cocktail bestellen op een hip terras en ondertussen toch genieten van je diepzinnige bestaan als reiziger.

Schrijf in een dagboekje als er mensen in de buurt zijn
Zit je in een shuttlebus met andere toeristen? Haal dan snel een boekje tevoorschijn en begin erin te schrijven. Kijk er overpeinzend bij en je bent ervan verzekerd dat je niet voor oppervlakkige toerist wordt aangezien. Zodra er niemand meer in de buurt is, kun je stoppen met krabbelen en mag het boekje weer in je tas.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Laat een inspirerende tattoo zetten
Realiseer je iets basaals en laat dat op je vakantiebestemming op je lichaam zetten. Denk bijvoorbeeld aan ‘be here now’, ‘the journey is the destination’ of ga voor een andere oosterse wijsheid. Het liefst in tekens die je zelf niet kunt lezen.

Houd een gitaar vast
Als je ergens een gitaar ziet, houd die dan even vast. Dat je helemaal niet kunt spelen, maakt niet uit. Zet ‘m gewoon op je schoot en leun er een poosje nonchalant op, net zolang totdat iedereen jou ermee gezien heeft.

Ga naar een restaurant waar alleen locals komen
Jij eet natuurlijk niet bij de tentjes die in de Lonely Planet staan, maar zoekt juist díe plekken op waar je omringd door mensen die je wat gek aankijken op oncomfortabele plastic stoeltjes onder tl-verlichting iets ondefinieerbaars kunt eten. Dat er plekken zijn waar nog nooit een toerist is geweest, heeft misschien een reden, maar daar moet je niet aan denken. Jij bent iemand die tussen de locals eet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kwam van de week iemand tegen die in zijn rugzak een boek bij zich had met daarin eetbare planten. Hij wist veel, hij zwierf wat rond. Hij had een enorme kennis van allerlei giffen. Hij zei dat boerenknechten vroeger 20 jaar eerder stierven dan het gemiddelde vanwege gif sproeien, maar dat er niet over gepraat mocht worden.

Reageer