Shutterstock/Studio De Speld

Geweldig nieuws: het gaat goed met de viskeurmerken!

Certificatenstand eindelijk weer op peil

Er zwemt steeds minder vis in de oceaan, maar wees niet getreurd: er zijn wel steeds meer keurmerken. Dankzij vissers die hun eigen keurmerk in het leven roepen is de certificatenstand eindelijk weer op peil.

Tonijnvisser Johan van den Belt is zo iemand die zijn eigen keurmerken bedenkt. Hij vertelt: “Alleen vandaag hebben we met elkaar al zes nieuwe keurmerken verzonnen, zodat de illusie van duurzaamheid in stand kan worden gehouden. Maar, een enkel nieuwsberichtje daar gelaten, hoor je daar niemand over. Ik zeg het je, je kunt geen blik tonijn van een willekeurig groot merk uit de schappen halen of er zit een huisgemaakt keurmerk op.”

Van den Belt somt op wat hij vandaag uit de hoge hoed heeft getoverd: “Het Knalkeurmerk voorziet bijvoorbeeld in een behoefte van consumenten die zich zorgen maken over de dynamietvisserij. Het is een waarborg dat dynamietvissers netjes ‘sorry!’ roepen als ze met zware explosieven op stekelbaarsjes vissen. Daarnaast hebben we vanmiddag het Beter Knuppelen Keurmerk (BKK, red.) gemaakt voor palingen, zodat je zeker weet dat je paling op respectvolle wijze is doodgeknuppeld. En ook nieuw is het WNF-keurmerk: Wij garanderen dat er bij onze tonijnen geen panda’s in de bijvangst zitten. Wel roggen, duikers en dolfijnen natuurlijk, maar je kunt niet alles hebben.”

Fish Tales is het enige merk met uitsluitend duurzaam gecertificeerde vis, voorzien van een écht onafhankelijke keurmerk. Het MSC keurmerk ziet erop toe dat alle vis uit gezonde visbestanden komt en op een verantwoorde manier is gevangen. Ga naar Fish Tales om alles te weten te komen over de duurzame manier waarop jouw tonijn gevangen wordt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Of anders geformuleerd, nu lijkt of mijn reactie in het blauwe is verdwenen maar wellicht opeens weer opduikt: Sinds ik begrepen heb dat mijn gedrag niet meer binnen een keurmerk valt, heb ik het idee opgevat, al zeg ik het zelf, om een geheel nieuw keurmerk te introduceren te weten MGIG
(mijngedragisgoed.echtwel)

Reageer
gravatar

Toen mijn gedrag niet meer binnen een keurmerk viel, kreeg ik een briljant idee al zeg ik het zelf. Ik heb een nieuw keurmerk in het leven geroepen te weten MGIG (mijngedragisgoed.echtwel)

Reageer