Ricardo Liberato / Flickr

Gelderland omgetoverd tot Club Smokey om meer toeristen te trekken

Gelderland heeft van het kabinet een nieuw bestemmingsplan gekregen. De provincie wordt verplicht om verder te gaan als feestcafé Smokey. Het kabinet hoopt met deze maatregel meer toeristen te verleiden om plekken buiten Amsterdam te bezoeken.

Veel inwoners van Gelderland staan kritisch tegenover het nieuwe bestemmingsplan. Het plan om elke dag tot vijf uur uur ‘s nachts bubbling te draaien stuit op weerstand, maar er zijn meer bezwaren. Verschillende bewoners zijn gekant tegen het plan om van Arnhem een openbaar toilet te maken (0,50 per keer), en ook het idee om de gemeente Zutphen om te bouwen tot een garderobe zit veel inwoners niet lekker.

Niet alleen Gelderland krijgt een nieuwe functie, ook andere provincies gaan er net iets anders uitzien, laat het kabinet weten. Groningen wordt een plein vol duiven, Friesland wordt Chinatown en Limburg een hotdogkraam waar je voor 3,50 euro een broodje worst kunt kopen. De natuur op de Veluwe moet ruimte maken voor een lange rij richting een Madame Tussaud (voorheen Flevoland) en Zeeland wordt een rent-a-bike. Drenthe wordt omgebouwd tot sexmuseum, elke 10.000e bezoeker mag een Hunebed uitzoeken. Ruimte om te slapen is er ook: Zuid-Holland zal via Airbnb worden aangeboden voor 125 euro per nacht (exclusief schoonmaak- en administratiekosten).

Volgens het kabinet zijn al deze maatregelen noodzakelijk om Amsterdam leefbaar te houden.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En wat gaan ze met de Betuwe doen? Ik hoop dat het veranderd wordt in een groot terrein waar men met elkaar kan worstelen in Betuwe-jam. Dat trekt net zo veel aandacht als stierenvechten in Spanje en is diervriendelijker!

Reageer
gravatar

Hoe keurig netjes die toeristen bij zo’n bord staan en dan zeggen ‘ja het staat er’. Wat er ook staat, het maakt niets uit, ze zullen altijd hetzelfde zeggen. Buiten de borden zien ze nauwelijks iets.

Reageer
gravatar

Op de lijn Bunschoten – Rhenen wordt thans uit voorzorg na het verschijnen van dit artikel een groot hek -achter het inmiddels ingerichte mijnenveld- geplaatst om het schreeuwende deel der natie buiten de deur te houden. Bovendien heeft C.v.K Cornielje het schieten met scherp op schreeuwend geteisem geautoriseerd en staan sabotageploegen klaar om bij jullie aan palen te gaan knagen, teneinde het hele zooitje terug te geven aan de natuur.

Reageer