Man op bank vindt dat Dumoulin moet aanvallen

“Kom op Tom, aanvallen!” De 41-jarige Barry ligt languit op de bank. Blik pils in z’n hand, schaal met chips op het bijzettafeltje. Hij schreeuwt aanwijzingen richting de tv. Totaal aantal calorieën dat hij vandaag heeft verbrand: 14.

Op zijn televisie rijdt het peloton ogenschijnlijk achteloos de Col du Tourmalet op. De renners moeten nog bijna 100 kilometer, Dumoulin maakt geen aanstalten om te demarreren. Zichtbaar geïrriteerd schenkt Barry een nieuw biertje in. “Zo win je nooit Tom. Je maakt het de Sky-trein veel te makkelijk. Je moet een beetje ballen tonen, zoals we dat hier noemen in Oegstgeest. De aanval is de beste verdediging.”

Even later gaat Barry even naar de supermarkt om wat ijsjes te halen. Als hij terugkomt rijdt Jonathan Castroviejo van Sky nog steeds op kop. “Je moet nu Sunweb op kop zetten en versnellen”, weet Barry. “De weg loopt hier licht omhoog. Jullie kunnen Sky hier echt pijn doen! Hup, Kragh Andersen voorop en gaan!”

Niks gebeurt. Dumoulin en zijn teamgenoten lijken Oost-Indisch doof voor de adviezen van Barry. “Hoe is het toch mogelijk dat al die Nederlanders als kuddedieren achter Sky aanrijden?”, verzucht Barry. “Thomas wint de Tour de France. Schrijf dat maar alvast op. Tom heeft het helemaal aan zichzelf te wijten. Hij had makkelijk kunnen winnen, maar goed: geen leeuwenhart. Zonde.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat deze potentiële opvolger van Jean Nelissen en Mart Smeets alleen maar voor chips en bier in beweging komt. Tom zou volgens hem geen ballen tonen; Barry doet dat wél, liggend op de bank. Toch ook een vorm van stjoempen, waarbij je ballen kunt tonen. Hij heeft voor de duur van de Tour de France zijn mancave tot ‘Heineken Holland House’ omgedoopt. Barry kiest hier ”eieren voor zijn geld”, maar Heineken weigert sponsorschap..

Reageer
gravatar

Zo lang hij nog maar op de bank blijft zitten loopt het allemaal nog wel los. Er zijn echter ook vergelijkbare figuren die dan langs de route van de tour gaan zitten en zich vanaf een uur of zeven ‘s ochtends ingedronken hebben. Tegen de tijd dat de renners dan langs komen zit er genoeg alcohol in om een uitgesproken mening te kunnen vormen, maar dan helaas wel net te veel om te beseffen dat het misschien niet zo’n goed idee is om een stukje met ze mee te lopen als je nauwelijks meer op je benen kan staan.

Reageer
gravatar

Ik zag net deze man op het strandje van Viane waar nu het glazen huis staat met reflecterende zwartglazen (Black Mirror) benedenverdieping. Waar het museumpje stond is nu alles platgespoten met asfalt dat weer vol stond met blik. De tuinier was er, een klimop overal rondom zal wel niet tot de mogelijkheden behoren.
Hier moet op de benedenverdieping de slaapkamer staan waar ze (grootbeeld) vanuit bed niet alleen tv-kijken maar ook ons rustig kunnen bekijken die daar als idioot buiten op een bankje zitten, want je kan er niet inkijken maar naar alle waarschijnlijk wel uit-kijken. Meer controle en meer ruimte als je maar het geld hebt.

Reageer
gravatar

Ach ach, beste redactie ook over het wielrennen dient men niet een zekere Barry aan het woord te laten maar dr.prof. ir. Bert Bokhoven, omnideskundige (tevens begenadigd trendlistener) en ooit Nederlands kampioen wielrennen achter de derny. Geachte redactie (ook met eikelige achternamen) : deskundig commentaar bij het wielrennen: Bokhoven, Bokhoven en altijd weer die dekselse Bert Bokhoven!!