Artem Tryhub / Shutterstock

Geniet nog even van het lekkere weer, over 100 jaar is deze planeet onbewoonbaar

Geniet de komende tijd nog maar even van het lekkere weer. Tegen het einde van deze eeuw zal de temperatuur zo ver gestegen zijn dat de aarde nagenoeg onbewoonbaar is.

Dus ga nog snel even naar buiten en geniet van de warme zomer! In de komende decennia zal de temperatuur zover stijgen dat het poolijs smelt en er zoveel uit broeikasgassen vrijkomen dat de temperatuur nóg sneller zal stijgen, met alle gevolgen van dien. En dan zit je daar weer over te jammeren.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Waarom zit je nou te mopperen over de hitte? Nu kan je nog naar buiten zonder vergiftigde lucht vol CO2 in te ademen, zonder verhoogd risico op prehistorische tropische ziektes waar het moderne immuunsysteem geen oplossing voor heeft. Als je rond de evenaar niet naar buiten kunt zonder dat je bloed gaat koken zul je terugverlangen naar deze heerlijke hittegolven zonder elektrische zandstormen!

Waar wacht je nog op! Geniet nou nog maar lekker van basisvoedsel als granen, tarwe, maïs en rijst. Op den duur groeit het niet meer en sterft een groot deel van de wereldbevolking van de honger. De economie zal instorten, er zullen meer oorlogen komen, de oceanen zullen vergiftigd worden. Straks is dit allemaal een dorre zandvlakte waarop we elkaar de dood injagen. Dus klaag niet zo joh. Geniet van de laatste momenten van de mensheid! Haal je zwembroek tevoorschijn, op naar het strand voordat onze hele soort is uitgestorven!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helaas mensen is De Speld deze keer niet ironisch of sterk aan het overdrijven. De voorspellingen van alle serieuze wetenschappers wijzen in deze richting. Media laten Sims nog ontkenners aan het woord. Het gaat hier echter niet om meningen, maar om feiten. Iedere gek die roept dat het niet waar is aan het woord laten, sust helaas veel mensen in slaap.
Complimenten Speld, dat jullie ook dit onderwerp aandacht geven.

Reageer
gravatar

Ik ga straks lekker in de pfas zwemmen, zodra ik de westerschelde uit kom heb ik een heerlijk verkoelend anti aanbak laagje op mijn zilte huid.

gravatar

Heel goed dat De Speld dit hier indringend aan kaart: dit vergt een fundamenteel andere visie op ‘leven’: ook die tropische ziekten zijn levende organisme dus die moeten we ook hun geluk gunnen! Trouwens, als ge mens c.s. uitsterven, sterven die ziektekiemen met hen… Zie het als de kans op een nieuwe start over 1 miljard jaar zo ongeveer,,, Dus geen reden voor doemdenken!

Reageer
gravatar

De temperatuur op aarde wordt mede bepaald door klimaatcyclussen en invloeden die wij niet kennen.
De temperatuur zal vermoedelijk zijn hoogtepunt bereikt hebben.

De komende jaren zal de temperatuur dus gaan dalen, en zal een nieuwe ‘kleine ijstijd’ plaatsvinden.

Wegens de koude zal het aardgas uit Groningen versneld helemaal opgebruikt worden.

Reageer
gravatar

Mark Zuckerberg en Jeff Bezos komen binnenkort met een integraal betaalsysteem waarbij Bitcoin-tegoeden in het hiernamaals kunnen worden opgenomen. De koers van deze munt ging na deze aankondiging spontaan ‘sky-high’ en ‘door het dak’. Petrus en Paulus stribbelen nog wel wat tegen, maar DJ Trump zelf heeft hen gesommeerd bereidwillig mee te werken, of zij worden ontslagen als hemelse poortwachter c.q. penningmeester, met verlies van pensioenjaren. De BVD (Bond Van Discipelen) heeft naar aanleiding daarvan al gedreigd met een kort geding.

gravatar

Over één eeuw (dat is honderd jaar in de Gregoriaanse kalender) zou onze planeet onbewoonbaar zijn. In dit artikel staat geen verwijzing naar deze volstrekt onbetrouwbare bron. Zelfs die bron heeft het letterlijk bij het verkeerde end. Echte deskundigen, zoals ik, schatten de resterende levensduur van de mensheid in op sl*chts negenennegentig jaar.

Reageer
gravatar

Carrie, jouw naam doet mij denken aan onze Corrie v.H. van wie wij al enige tijd niks hebben gehoord. Een meer dan waarschijnlijke reden is dat haar vriend Geert op reces is, zodat ze niet kan vragen wat ze moet antwoorden. (Zijn mobieltje staat immers uit, omdat zij aanbidders zich verlaten voelen.)

gravatar

Met name de laatste alinea van de redactionele tekst, is in schrille tegenspraak met de woorden van de Psalmist (Salomo?) in psalm 111:
De dorre vlakte der woestijnen, zal zich verblijden eindeloos, de zandzee zal herschapen schijnen en bloeien zal zij als een roos.
Voor landgenoten die alleen het Turks beheersen
(kort samengevat): Bu nedenle zemin koruyucuyu havalanmasi için düzenli araliklaria kaldiriniz. Birçok farkli zemin ve düz dokuma halilara uygundur
Hier wordt in al zijn schrilheid duidelijk dat de boodschappen van het NBG, de Rosettasteen en van Buurman en Van Tienen niet congruent zijn. Quid nunc?

gravatar

Het grenzeloze optimisme van Outsider.
De natuur bij Auschwitz is het meest weelderig zegt men wel.