Daily mail

Özil stopt met voetballen om meer tijd met Erdogan te kunnen doorbrengen

Een onvoorziene schok bij de Duitse voetbalbond. Mesut Özil heeft zondagavond zijn vertrek uit het nationale elftal bekendgemaakt. De 29-jarige legt in een tweet uit dat hij in de toekomst meer tijd met de Turkse president wil doorbrengen.

“Ik heb echt met veel plezier voor Duitsland gespeeld, maar veel belangrijker vind ik het natuurlijk om tijd met Erdogan te spenderen”, aldus Özil. “Iedereen die zelf een president heeft, zou dat begrijpen.”

Helaas is dat er in de afgelopen jaren te weinig van gekomen. “Toen kon ik er hooguit een snelle foto tussen proppen”, vertelt Özil. “Nu kan ik er eindelijk weer dag en nacht voor hem zijn.”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is het zo vreemd dat ik bij mijn biologische vader wil zijn? Erdogan, ik noem hem papa, want is hij immers niet de vader van alle niet-Gühlen Turken? De nieuwe Kemal Ata Türk. Het enige verschil is dat Kemal geen Soenniet was en Recep wel. Nou én?

Reageer
gravatar

Inderdaad: als minister-president. Recep Tayyip gaat nu verder als ‘president-dictator-voor het-leven”. Zijn eerste daden in die hoedanigheid zijn sluiting van alle niet-Erdogan-gezinde gezinde kranten, het gevangen zetten van alle kritische en Gühlen-Turken en het exporteren van de helft van alle Erdogan-getrouwen naar West-Europa, waar de contingenten Grijze Wolven nog aanvulling behoeven, vóór de machtsovernames.

gravatar

Hetgeen leidt tot een herziening van de landentekst in de Grote Bosatlas:
Turkije (Türkiye Cumhuriyeti). Algemeen.
Oppervlakte 780.576 km² (prov. Nederland 41.160 km)
Aantal bewoners: (2011: binnensland) 60.738.332 en 14.675.957 in de rest van Europa.
Administratieve Hoofdstad en regeringszetel: Ankara (voor buitengewest Nederland: idem)
Urbanisatiegraad: 58, 4 %
Bevolkingsgroei : 14,7 % per annum
Belangrijkste exportartikel: Döner en Turken (m/v)