NOS

Landverraad Trump is gewoon een wat andere stijl

‘Onorthodox geheul met de Russen houdt ons ook scherp’

Er is veel ophef over de manier waarop president Donald Trump aan de zijde van Vladimir Poetin zijn eigen land heeft verraden. Toch zien veel andere wereldleiders dat niet als een groot probleem: volgens hen is hoogverraad gewoon een wat andere stijl, waar ze een beetje aan moeten wennen.

“Sommige leiders werken aan vrede en veiligheid via multilaterale instituties, anderen verraden liever op klaarlichte dag hun eigen volk. Dat is wat onorthodox, maar voor dat soort verschillen moet je respect hebben”, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO.

Premier Mark Rutte is het daarmee eens: “Onze collectieve veiligheid verpatsen aan de Russen is iets waar we in Nederland anders over denken. Dat heb ik president Trump ook aangegeven. Maar tegelijkertijd moeten we leren omgaan met die robuuste stijl. Het risico dat de Russen gebruikmaken van de scheuren in ons bondgenootschap houdt ons ook scherp.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Die andere stijl is zelfs precies waarom Amerikanen Trump hebben gekozen, denkt analist Wierd Duk. “Veel gewone Amerikanen zijn hun land gewoon ontzettend beu. Ze haten Amerika en hebben liever vandaag dan morgen een overname door een vijandige wereldmacht. Nu is er eindelijk een president die ze daarin steunt. Dat vinden wij misschien gek, maar dat komt omdat we niet snappen hoe Amerikanen denken.”

De Russische president Vladimir Poetin denkt er heel anders over: “Dit gaat wel wat verder dan een wat andere stijl. Deze man is gevaarlijk en onberekenbaar. Op dit moment is dat gunstig voor Rusland, maar dat kan morgen weer compleet anders zijn. Neem dit advies aan van een machtspoliticus die gepokt en gemazeld is: zorg dat je zo snel mogelijk van die idioot afkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uh, maar uh, Poetin kan dat toch wel allemaal zeggen, maar hij heeft het toch gewoon zelf in de hand dat Amerika van die idioot af komt?

Hum, wel een heel saaie reactie zo, sorry.

Reageer
gravatar

Zoals jullie weten zijn de mascottes in de Amerikaanse politieke arena van dierlijke aard: de olifant voor de Republikeinen en de ezel voor de democraten. In de kritische pers in de VS is nu een cartoon in omloop: een omkijkende olifant met de trekken van Poetin die besmuikt glimlachend ziet dat alleen nog het toupet van Trump en diens schoenen (maat 48) uit zijn achterste steken. In Iran bezigt men m.b.t. de DJ Trump het Engelse gezegde: “The higher up the monkey goes, the more he shows his ass”

gravatar

Inmenging in de verkiezingen van buitenaf is zo actueel omdat de mensen het niet weten, en het verschil niet zien met hun eigen onzin. Mechanisatie bepaalt dat mensen hun onderscheidingsvermogen hebben gereduceerd tot de machine. Ze kunnen niet voor zichzelf denken. Het is allemaal imitatie.

Reageer
gravatar

Hoi Tibetaanse boeddhistische monnik, Ik ben hier op De Speld nog niet zo lang, maar het valt mij al op dat u bij uitstek niet voor uzelf kunt denken.
U denkt letterlijk zweverig terwijl u op uw gat zittend hopt. Allemaal aangeleerd.

gravatar

Ik zou bijna weer dezelfde haat tegen dit land krijgen als vroeger, waardoor ik zelfs de NSB wel begrijp. Maar zij zijn een tussenvariant tussen vriend en vijand geworden dat wordt gebruikt als maatstaf voor objectiviteit. Ik heb andere plekken gezien en waardeer een bepaalde nuchtere kant aan dit land. Hoewel ik altijd wist dat ze hier niet erg diepzinnig zijn, en dat dit ook een hiaat is in hun realisme. Hierin zijn ze blind, niet uit objectiviteit maar een minne kant. Dat ze dit objectief durven te noemen is des te schrijnender want het is nog veel erger geworden. Bij de meeste Hollanders is de haat naar hun land vertaald naar de buitengewone liefde voor buitenlanders. Maar de buitengewone zelfingenomenheid van de Belgen met zichzelf en hun grappen, die steeds open deuren opentrapt en altijd vijftig jaar achterloopt op de feiten is een directe legitimatie van de Holocaust.

gravatar

Loes Gent kan er iets aan doen. Ze kent de Wereldleraar nog niet, en heeft ook een of andere yoga cursus gedaan en toch niet de juiste partner gevonden. Ze schrijft deugdelijk Nederlands. Laten we het daarbij houden. Dat soort dingen winnen ze altijd. De wet van de compenserende achterstand.

gravatar

De zelfhaat van Nederlanders, die Maitreya hierboven aanstipt, is ontstaan door het -historisch en hysterisch- moeten buigen voor achtereenvolgens Romeinen, Hoeksen en Kabeljauwsen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers, de Zwitserse Garde en nu voor Sjan Kloot Juncker en Turken die hier Gühlen en Lebensraum zoeken op de vlucht voor de Grijze Wolven van Erdogan. Er is een algehele identiteitscrisis, gevolg “zel-fhaat”

gravatar

Inderdaad, in zijn eigen land kon Donald Trump zijn vele troelala’s afkopen, maar bij zijn Russisch huppelkutje is het niet gelukt. Zij werd afgekocht door Vladimir Poetin. En dat heeft een prijs.

gravatar

Inderdaad Loes, volgens welafluisterende kringen is de prijs, dat Poetin van Trump de rest van Europa mag overnemen.
Eigen schuld. Hadden die Europese landen maar flink meer moeten uitgeven aan Amerikaans oorlogsmateriaal.

gravatar

Loes Gent, u doelt kennelijk op de dame die op hem zou hebben geürineerd. (Een gebruik dat veel gangbaarder is in België.)
Ook daarom is er Veilig plassen Nederland.

gravatar

Noot.

De Nederlander is ook allang niet meer zo calvinistisch. Nederland is nu een modern, multicultureel land waar plasseks heel normaal is. Het is ingeburgerd.

gravatar

Poetin is met Donald Trump overeengekomen dat hij zich bij de volgende presidentsverkiezingen in de Verenigende Staten verkiesbaar stelt. Poetins trollen zijn met medewerking van de familie Trump al begonnen met het verzamelen van nepnieuws.

Reageer