NOS

Zo kan Trump worden afgezet

De procedure uitgelegd

Nu Donald Trump door sommige Republikeinen beschuldigd wordt van landverraad, is de grote vraag: hoe werkt de afzetting van een Amerikaanse president? Wij leggen de ingewikkelde procedure van ‘impeachment’ uit.

Om te beginnen is er een aantal basisvoorwaarden:

Vladimir Poetin en Oprah Winfrey moeten toestemming geven. Django Wagner moet een zomerhit in Spanje, Turkmenistan en Quebec hebben. In De Bilt moet het meer dan 5 dagen op rij 25 graden of meer zijn. Sean Hannity van FOX News moet even niet opgelet hebben. De oven moet voorverwarmd zijn op 220 graden. Het moet gaan om een penalty, een rode kaart, een doelpunt of een persoonsverwisseling. Er mag niet tegelijkertijd gebruik worden gemaakt van een kortingsactie. Het groene lampje moet knipperen. De kaas moet goudbruin gekleurd zijn.

Als aan al die voorwaarden is voldaan, moet het het hele Congres zich met volle maan verzamelen rond een oude eik, zich insmeren met zweet van de Amerikaanse zeearend en drie keer de impeachment-eed opzeggen. Als John McCain zich verspreekt, telt het niet en moeten ze het een maand later opnieuw proberen.

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

 

Als het wel gelukt is kan de afzettingsprocedure echt beginnen. Om zich te verdedigen krijgt Trump een advocaat en een zwaard gemaakt van veren toegewezen, vooral omdat die advocaat mooie plaatjes oplevert. De procedure wordt namelijk live uitgezonden op alle tv-stations en de NOS houdt vanaf 13.00 uur een liveblog bij. Als Trump het zwaardgevecht verliest valt de FBI het kantoor van zijn advocaat binnen.

Vervolgens leest de voorzitter van het Hooggerechtshof de aanklacht tegen Trump achtentwintigduizend keer op voor het hol van een bosmarmot. Als het diertje na de eerste keer niet tevoorschijn komt, heeft Trump zich inderdaad schuldig gemaakt aan een ambtsmisdrijf en moet hij uit het Witte Huis vertrekken. Hij mag één koffer met persoonlijke spullen meenemen en krijgt een mok met het Witte Huis-logo en een gesigneerde poster van Barack Obama als aandenken. De ex-president mag drie weken lang logeren in het appartement van Alexander Pechtold in Scheveningen omdat de First Lady onderhand waarschijnlijk wel aan een scheiding toe is.

Daarna mag de hele Amerikaanse bevolking zich drie dagen niet douchen en moeten ze alle asbakken in huis stukgooien. De volgende dag is het in het hele land feest en slachten ze een varken of een hispanic. In grote steden mag het stadsbestuur vuurwerkzones aanwijzen.
De volgende dag wordt Mike Pence president, tenzij Trump wil blijven. Dan kan dat ook.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tevens zou kunnen worden gekeken naar de mate van ontwenning verschijnselen bij;
– Een verbod op het gebruik van grote viltstiften.
– Een verbod op het gebruik van Twitter.
– Het verwijderen van zijn naam van gebouwen, golfbanen e.d.. Weet hij dan nog zijn eigen naam?
– Geen aandacht meer aan hem geven in welke vorm van media dan ook.
Verder is het interessant om te kijken wat er gebeurt indien opgesloten in een gouden kooitje met enkel een spiegeltje als gezelschap.

Reageer
gravatar

Wat betreft goed en kwaad. Ja, je ziet dit als ouderwets. Moraal is uit de tijd. Oudgereformeerd. De Tweede Wereldoorlog heeft twee richtingen doen ontstaan. De ene zocht naar een spirituele legitimering van het bestaan weg van de oorlog. Dit was de vooruitgang. Zo ontstonden de jaren zestig en naweeën. De andere zag dat onderscheid tussen goed en kwaad als religie en als oorzaak van alle oorlogen en is volledig ‘objectief’ = neutraal waardoor het fascisme dat men zo documenteerde verder geëmancipeerd werd.

gravatar

Objectiviteit (of mechanisering) hield het midden tussen winnen en verliezen, tussen vriend en vijand. Ziehier het verraad als standaard.

Winnen en verliezen werden de afgeleide waarden van goed en kwaad.

gravatar

Als je geen niveaus kan onderscheiden, zoals bij ironie of satire, dan neem je alles even serieus: dat is het platte vlak van objectiviteit. Met zo iemand moet je geen grappen maken!

gravatar

Mensen zonder gevoel voor humor zien geen verschil tussen fantasie en realiteit.Wij wel.Een hele extra dimensie.

gravatar

Een boycot van Rusland: goedkoop Russisch gas gaat naar China. Nederland mag zijn eigen bodem afschrapen, m.a.w. het boycot zichzelf. Links of rechts maakte niets uit, enkel een raketschild. De Amerikaan met gezond is hier Trump. Voordat er samenwerking is met Rusland, en de historische fraude is opgelost van de overwinning van kapitalisme op de Russen, zal er geen zekerheid bestaan voor enige normale toekomst.

Reageer