Shutterstock.com

Wonderkind Kjeld (9) behaalt vijfde mbo-diploma

Kjeld uit Zutphen mag je gerust een wonderkind noemen. Hij is pas 9 jaar, maar kan nu al cv-ketels repareren, brood bakken, hairextensions zetten, geluid produceren voor middelgrote poppodia, gymles geven, een hotel managen en eten rondbrengen in een vliegtuig. Alles op het niveau van een twintigjarige, want Kjeld heeft een rits diploma’s op zak. Zijn laatste aanwinst? Mbo bedrijfsadministratie.

Het wonderkind wordt geboren in Zutphen. Als baby heeft hij een verhoogde interesse in hairextensions. Daarom rondt hij op zijn derde zijn mbo 3 allround kapper + ondernemers opleiding af. In drie weken. Op zijn zesde doet hij op zaterdagochtend ervaring op in een lokale bakkerij, loopt hij stage als steward, heeft een bijbaantje in een hotel en tourt met een band mee als geluidstechnicus. Daarnaast is hij regelmatig in een gymzaal te vinden. Gewoon uit interesse.

Op zijn achtste zeggen zijn ouders hun baan op om zich vol op Kjeld te kunnen richten. Ze laten hem in de buurt kijken naar kapotte cv-ketels en omdat hij zo gemotiveerd is, legt hij daar gelijk een nieuw elektriciteitsnet aan. “Als je Kjeld bezig ziet met cv-ketels doet me dat denken aan Mozart”, schetst zijn moeder Dagmar. Toch is zijn praktische instelling niet altijd makkelijk voor Kjeld. “Sociaal is het soms behoorlijk uitdagend”, vult ze aan. “Leeftijdsgenootjes hebben over het algemeen veel minder met cv-ketels. Al kan hij wel lekker kletsen, dat leerde hij als allround kapper.”

De komende maanden heeft het gezin uitgetrokken om naar zijn toekomst te kijken. Wil hij retail-assistent worden, zich verder verdiepen in installatie- en constructietechniek of toch een specialisatie in dienstverlening en zorg? Volgend jaar gaat hij in ieder geval als jongste persoon ooit naar de Landbouwschool om een opleiding af te ronden in anderhalf uur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een eng kereltje,is ie net getazerd ofzo,Of gewoon een krankzinnig geniale gek in de dop,ook wel verward persoon genoemd.

Reageer
gravatar

Zo is het bij Donald Trump ook begonnen: al vroeg was hij gebiologeerd door draaitafels. Het kon niet anders of hij moest wel DJ worden. Door LEGO kwam hij terecht in de bouwsector en vastgoedhandel van zijn vader en door de combinatie van zijn beperkte talent werd hij tenslotte ‘President of the United States’. God bless America.

gravatar

Als deze jongen zo slim is, waarom dan niet iets uitdagenders dan mbo?? En hoe heeft hij alle stage uren behaald dan? Mag een kind van 3 al werken??

Reageer
gravatar

Totnogtoe werd altijd gedacht dat je hersenen in je hoofd had. De wetenschap heeft nu bewezen dat ze ook óp je hoofd kunnen zitten. Iedere vrouw in Nederland weet dat. Een goed kapsel is dus de kern van het verhaal.

Reageer
gravatar

Er zijn in wezen drie bestaansniveaus, fysiek, astraal en mentaal. Op het mentale gebied zijn de meesters werkzaam. Veel van onze ideeën waarvan we zeker weten dat ze volledig origineel en authentiek zijn worden ons ingegeven door de ether. Dit is simpel aan te tonen.
Wat telepathisch is proberen we echter fysiek te omgrenzen als een eigen product.

gravatar

Veel van de ideeën die bij ons aankomen worden gereflecteerd in de (astrale) emotie, in spiegelbeeld.
Ze worden omgedraaid.