antoniodiaz / shutterstock

Vrouw stelt realistische out-of-office reply in

Energieconsultant Sharon van Kampen is de komende drie weken op vakantie in Frankrijk. Ze heeft een out-of-office reply ingesteld, zodat al haar collega’s en zakenrelaties weten waar ze aan toe zijn.

Beste lezer,

Ik ben van 14 juli tot 2 augustus in Frankrijk, en zal daarom heel misschien wat minder snel antwoorden op telefoontjes en mails. In principe wel bereikbaar hoor. Ik bedoel: ik heb wel met mezelf afgesproken om lekker van de vakantie te genieten en niet zoveel op m’n telefoon te kijken, maar je weet hoe dat gaat. Er is tegenwoordig overal 4G, en dan kan ik het toch niet laten. Op dag 1 kan ik me misschien nog inhouden, maar daarna word ik overvallen door een soort unheimisch gefühl dat ik iets mis. Ik maak mezelf dan wijs dat er misschien wel iets heel ergs is gebeurd in de tussentijd. Er kan altijd iets gebeuren. Vorig jaar had de zoon van Edith, een vriendin van me, zijn enkel gebroken bij het mountainbiken. Dat was dan niet in vakantietijd, maar als zoiets gebeurt tijdens de vakantie wil je dat natuurlijk meteen weten. En MH17 was ook in juli! Daar wil je toch niet dagen later achter komen omdat je tot rust aan het komen bent op een driesterrencamping in Zuid-Frankrijk?

Trouwens: waarom zou je ook niet af en toe je mail checken? De hele dag slapen en boeken lezen hou je ook niet vol toch? In mn hoofd blijf ik toch wel bezig met werk. Alleen al de gedachte dat ik over drie weken honderden nieuwe mails heb maakt me onrustig. Dan kan ik ook niet optimaal van m’n vakantie genieten. En ik vind het ook geen prettig idee dat mensen niet verder kunnen omdat ik niets van me laat weten. Zoveel moeite is het niet.

Op een of andere manier kan Herbert (mijn man) wel dagenlang zijn telefoon negeren. Die gaat aan het zwembad zitten en lijkt dan nergens meer aan te denken. Zit ie een beetje met z’n navelpluis te spelen en verder niets. Irritant.

We gaan trouwens ergens in de tweede week naar de grot van Chorance. Klinkt niet alsof daar goed bereik is. Als ik daar toevallig ben, antwoord ik even niet. Stalagmieten komen uit de grond. Stalactieten uit het plafond. Meestal groeien ze naar elkaar toe, dan krijg je een druipsteenzuil.

Met vriendelijke groet,

Sharon van Kampen
Energieconsultant bij EnergyDirect

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vandaag fietste ik langs de dijk en zag ik wat mensen staan. Ik ging even kijken en had een gesprek, het viel mee, de man was socioloog. Zijn vrouw en zoon stonden erbij. Het bijzondere was dat op een gegeven moment de man flauwviel, hij viel gewoon om. Ik voelde deernis, ik parkeerde mijn fiets even langs het pad waar eerder steeds die bloemen stukgemaakt werden. Ik vroeg of dit al eerder gebeurd was en of ze een iPhone bij zich hadden om eventueel iemand te bellen. De man was een beetje gezet en zei dat hij nogal afgevallen was en dat het daaraan lag. Hij viel nog een keer om, en ik dacht dat hij er nu echt geweest was. Ik zag bij vrouw en kind de realisatie al dat ze mogelijk hier en nu alleen achter zouden blijven. Op dat moment terwijl die man daar zo lag kwam er een dorpeling langs op de scooter, die me achterom uitschold dat we in de weg staan.

Reageer
gravatar

Noodoproep
Wij zijn op verzoek van zijn zus Rianne met spoed op zoek naar het mobiele telefoonnummer van de heer Herbert van Kampen die van plan is met zijn vrouw Sharon om komende drie weken op vakantie te gaan ergens in Frankrijk. Zonder dat nummer kan ze niet dagelijks de onbenullige foto’s van haar kinderen op het strand van Lloret de Mar via WhatsApp door te sturen.

Reageer
gravatar

Hey, Rian, geen zorgen, we komen naar jou toe. Ik en de kinderen, dan he. Sharon is op vakantie met haar telefoon, die mist ons toch niet. Lachen die foto van Duco met die smurf — en Lianne met die opblaaseend! Lloret de Mar, hier we kom!